Şirin Sever Türkbükü yıkılır bu sezon
HABERİ PAYLAŞ

Türkbükü yıkılır bu sezon

Haberin Devamı

Bu hafta sonu itibariyle Bodrum sezonunu açmış bulunuyorum… Deniz buz gibi, hava fena sayılmaz, gölge esintili, Türkbükü’nde matkap sesleri ve hummalı bir hazırlık var sayın okur…

Herkes 19 Mayıs’ta tam anlamıyla başlayacak sezon için son hazırlıkları yapıyor. İşletmeciler de ‘bu sene Türkbükü yıkılır’ görüşünde. Nedenine gelince…

Bodrum’un en eğlencelisi, fırlaması, yaramaz çocuğu Türkbükü; DJ’li ‘happy hour’ partileriyle eski yıllarına dönecek. Türkbükü’nü Türkbükü yapan, bu kadar popüler hale getiren de bu partilerdi zaten. O yüzden bu sezon beklenti yüksek…

■ Koyun başındaki Maça Kızı bu işi en iyi yapan yer... Gel gör ki buranın müşterisi kalburüstü, mekan çok pahalı.

■ Hemen yanında bu yılın yenisi Çilek var. Popçu Berksan, Hande Yener’den ayrılınca Türkbükü’ne taşıdı mekanı... Happy hour’da iddiasını konuşturacakmış. İSTANBUL RÜZGARI

■ Sağdan devam edelim… Sess zaten gece eğlencesinin bir numaralı adresi, Türkçe müziğin en vazgeçilmezi. Haziranda açılıyor, müjde!

■ Hemen ilerisinde Galen Hotel Türkbükü var, koyun en butik mekanı. 10 odalı bir otel ama plajıyla, barıyla, yemekleriyle bu senenin en iddialısı. Zira dünyaya açılmış, ünlü DJ Mahmut Orhan’la büyük sükse yapacak.

Orhan, happy hour’a da imza atacak, gece eğlencesine de. Mekanın her yerine kadın eli değdiğini de söylemem lazım. Didem Özgen yemeklerden plaja her yere dokunmuş. Mekanın sahibi Erdi Yazıcı da genç olmasına rağmen bu işi başardığını geçen yıl ispatladı.

■ Cemal Yarar’ın Mavi Otel’i değişmeyen adres... İskelesinde bu yıl Arnavutköy Balıkçısı yer alacak.

■ Türkbükü’nün en ünlü mekanlarından ‘Ship A Hoy’un yerinde ise Mert Çiller’in Hardal’ı var bu yıl. Mekan, plaj ve restoran olarak hizmet verecek.

Bodrum'da neler oluyor?

Gelelim Bodrum’un genelinde neler olduğuna...

■ Yalıkavak sessiz. Denizi dalgalı, koyu esintili olduğu için hareketlilik başlamadı. Yalıkavak Marina’da Ferit Şahenk kendi mekanlarını sıraladığı için heyecan yok; Balıkçı Sait, Fenix, Nusret, Zuma patronun yerinde yine. Tek sürpriz var; Club 29’un Bodrum’a gelmesi.

■ Bodrum’daki yenilerden biri de Nef imzalı Banyan Tree Hotel... Bu Singapurlu lüks resort zincirinin turizmin kan ağladığı bu dönemde Bodrum’a gelmesi sevindirici.

■ Torba’nın en ünlüsü Nikki Beach ise bu sene epey konuşulacak. Çünkü daha kış aylarından itibaren İstanbul’da Nikki Beach partileri başladı.

Mekan 19 Mayıs’taki açılışını ‘Gastronomi Weekend’ ile yapacak. 26 Haziran’da ise markanın ünlü ve geleneksel ‘White Party’si, dünyanın her yerindeki Nikki Beach’lerle aynı anda gerçekleştirilecek. Bu sene konsept sirk temalı.

■ Kış boyu Cihangir’de fırtınalar estiren Hazine de, Tilkicik Koyu’nda olacak, Interni’nin yerine açılıyor. Konsept, menü ve dekor Cihangir’dekiyle aynı, suşiler yine ön planda. Boygar, Yol Project ve Özay Bakır canlı performanslarıyla 7 gün yine sahnede olacak.

■ Yalıkavak Highlight Otel içinde yer alan X-Beach de geçen yıl çok konuşuldu; bu yıl da popüler adreslerden.

Okan’dan kadınlara pozitif ayrımcılık

Bir süredir ekrandan uzak kalan Okan Bayülgen, Bodrum Barlar Sokağı’nda DadaSalon isimli bir sanat ve eğlence kulübü açmıştı.

Birkaç gün önce de okudum ki, mekanında kadınlara pozitif ayrımcılık yapılıyor. Kulübe kız kıza gelenlere ve topuklu ayakkabı giyen kadınlara yüzde 20 indirim varmış meğer! ‘Şahane hareket’ dedim, hemen arayıp detayları sordum...

YAPTIĞIM TEŞVİK DEĞİL ARMAĞAN!

1 Nereden çıktı bu pozitif ayrımcılık?

Kadınlar rahat hissettikleri için mekanıma geliyor. Ben de kız kıza gelenlere indirim yapmak istedim. Diğeri de komiklik yapmak için çıktı... Bodrum gibi rahat giyinilen bir yerde stiletto giyip 500 metre yürümüş bir kadın, şık olmak için çaba serfetmiş demektir. Ben de ‘madem o ayakkabıyı giyip geldin, benden de sana bir şıklık’ demek istedim. Benimki teşvik değil, bir nevi armağan.

2 Fetişist bir durumunuz yok yani?

Yok! Olsaydı söylerdim... Mesele şu: Şık mekanlara bakıyorum, her şey topuklu ayakkabıyla başlıyor bence. Mekanları şıklaştıran pahalı dekorasyonlar değil. İçeri giren insanlar şıksa o mekan şıklaşıyor aslında. Bir kadın ayakkabıdan itibaren şıklık içindeyse, erkek de şık olmak istiyor, kıyafetini seçiyor.

3 Sevdiniz mi bu işi?

Küçük bir yer zaten... Ama gördüğüm ilgiden de, kazancımdan da memnunum. Profesyonel bir ekiple çalışıyorum. Haftanın üç dört günü de mekandayım.

4 Ne öğrendiniz bu mekancılık işinden?

Şunu gördüm: Kadınların gittiği mekan, erkeklerin de gitmek istediği mekandır, net! Çünkü kadınlar kendilerini güvende hissedecekleri, eğlenecekleri yerlere gidiyor. Herhangi bir yere erkeklerle tanışmak için gitmiyor! Ayrıca kızkıza çıkanların erkeklerden daha çok prensibi oluyor. Onlarla gelmeyen eşleri ne düşünür, flörtü ne der, bunları hesap ediyor, ince düşünüyor. Kadınlar önemli yani.

5 Televizyon defteri kapanmadı, değil mi?

Ağustos eylül gibi belki bir yarışmayla ekranda olacağım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder