Bilim - Teknoloji Türkçe Siri geliyor!
Paylaş
Türkçe Siri geliyor!

iOS 8.3'ün son beta sürümü, beklediğimiz yeniliğin gerçeğe dönüşmek üzere olduğunu gösteriyor!

Apple'ın üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü iOS 8.3'ün en son beta sürümünde ilginizi çekebilecek bir yenilik ortaya çıktı: Yeni beta'daki Siri, Türkçe desteğiyle geliyor.

iOS 8.3 ve OS X 10.10.3'ün test edilen en son beta sürümleri, bazı emojilerde görünen insan yüzlerinin tonlarını değiştirmeye izin veriyor. Son sürümde bayrak simgelerinin sayısı da artırılmış. Saat simgesini gördüğünüz yerlerde ise artık bir Apple Watch, telefon simgesinin yerine bir iPhone 6 simgesi görüyorsunuz.

Beta'nın bizim için en önemli yeniliği ise Apple'ın dijital asistanı Siri'ye Türkçe desteğini getirmesi. Türkiye'deki iPhone kullanıcıları, Siri'yi şimdiye kadar ancak İngilizce olarak kullanabiliyorlardı. Ancak bu güncellemeyle birlikte Siri, Türkçe komutlarınızı anlayabilecek ve onlara Türkçe cevaplar verebilecek.

Artık Portekizce ve Rusça da konuşabilen Siri'nin yeni dillerle nasıl çalıştığını görmeniz için biraz beklemeniz gerekecek, çünkü henüz iOS 8.2 bile yayınlanmış değil. Tabi biraz risk alıp, beta programına kaydolup iOS 8.3 beta 2'yi ve Türkçe Siri'yi denemeniz mümkün.

Haberin Devamı

Resimlerle: Tarihe geçen 10 unutulmaz cep telefonu!

Kaynak: CHIP Online