Ekonomi Turkcell'de Karamehmet'in istediği oldu

Turkcell'de Karamehmet'in istediği oldu

Paylaş
Turkcell'de Karamehmet'in istediği oldu

Kritik Genel Kurul'da İsveçli ortak TeliaSonera'nın Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams'ın değişmesi yönündeki teklifi reddedildi

Turkcell'deki kritik Genel Kurul'dan Çukurova Grubu'nun istediği sonuç çıktı.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams'tan memnun olmayan Turkcell'in ortağı İsveçli TeliaSonera'nın başkan değişikliği talebi Genel Kurul'da reddedildi.

Böylece yönetim kurulu mevcut haliyle devam edecek. Yönetim kurulunda Çukurova Grubu, TeliaSonera, Altimo'dan iki üye ve bir bağımsız üye olacak. Bağımsız üye olarak aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı da olan Colin Williams yer alacak.

Rus Altimo ve İsveçli TeliaSonera, Turkcell yönetiminin daha etkin hale getirilmesi için yönetim kurulundaki bağımsız üye sayısının da artması gerektiğini savunuyordu.

Son olarak TeliaSonera, yönetim kurulunun bağımsız üyesi ve başkanı Colin Williams hakkında dava açmış ve Williams'ın bağımsız hareket etmediğini ve Çukurova Grubu lehine kararlar aldığını iddia etmişti.

Haberin Devamı

ALTIMO 'TURKCELL TÜRK KALMALI' DEMİŞTİ

Altimo Başkan Yardımcısı Mustafa Kıral da Yönetim Kurulu Başkanı'nı değiştirmek istediklerini vurgulamış, "Turkcell Türk kalmalı, Turkcell'i hiçbir şirket kontrol etmemeli. Şu anki Yönetim Kurulu Başkanı Turkcell'in açılımlarını yönetme kapasitesine sahip değil" demişti.

TURKCELL'DEKİ ORTAKLIK YAPISI NASIL?

Turkcell'deki ortaklık yapısı şöyle:

  • TeliaSonera: Yüzde 37
  • Çukurova Holding: Yüzde 13.82
  • Altimo: Yüzde 13.2
  • M.V. Holding: Yüzde 1.2
  • Halka açık: Yüzde 34.69