Siyaset Türk'e 45, Tuğluk'a 70 yıl istemi
Paylaş
Türk'e 45, Tuğluk'a 70 yıl istemi

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı ve siyasi yasaklı Mardin eski Milletvekili Ahmet Türk'e 45, Diyarbakır eski Milletvekili Aysel Tuğluk'a ise 70 yıl hapis istendi

Anayasa Mahkemesi'nin DTP hakkında verdiği kapatma kararı ile milletvekillikleri düşürülen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk hakkında, çeşitli tarihlerde yaptıkları konuşmalar nedeniyle ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve ‘terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına şuç işlemek" suçlamalarıyla dava açıldı.

Türk ve Tuğluk hakkında iki ayrı iddianame hazırlayan Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, Ahmet Türk hakkında hazırlanan iddianamede, 2006 ve 2009 yılları arasında Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin'de ve uydu aracılığıyla yayın yapan Roj TV'de yaptığı 7 ayrı konuşmasında suç unsuru tespit edildiğini iddia etti.

Aysel Tuğluk hakkında hazırlanan iddianamede, 2005 ve 2009 yılları arasında Diyarbakır'daki bazı etkinliklerde yaptığı konuşmalar ile basında çıkan haberler kanıt olarak gösterildi.

İddianamede, Tuğluk'un yaptığı 12 ayrı konuşmada, Türk'ün 7 ayrı konuşmasında ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve ‘Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçları işlediği anlatıldı. Ahmet Türk için 45 yıl, Tuğluk’un ise 70 yıla kadar hapsi istendi.

DİYARBAKIR/DHA

Haberin Devamı