Siyaset Türker: Bayraklarımızın asılmasına izin verilmedi
Paylaş
Türker: Bayraklarımızın asılmasına izin verilmedi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Tarafsız bir seçime girmediğimiz, parti bayraklarımızın asılmasına izin verilmeyen Samsun'da tescillenmiştir" dedi.

Türker, Saathane Meydanı’nda parti otobüsünün etrafında toplanan gruba yönelik konuşmasında, Samsun’a geldiğinde, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın miting programını öğrendiğini belirtti.

Haberin Devamı

AK Parti’nin mitingi dolayısıyla kendi partisinin bayraklarının asılmasına izin verilmediğini iddia eden Türker, şunları söyledi:

"Şu anda asılan yerlerden de biz ayrıldıktan sonra söküleceği söylendi. Bu yapılan haksızlıktır. Samsun, AKP’ye peşkeş çekilmiştir. Samsun Valisi’ni tanıyoruz, çok dürüst bir insandır. DSP’ye yapılan haksızlığı gidermelidir. Buraya gelirken her yer AKP bayrak ve pankartları ile donanmış. Ancak DSP Genel Başkanı için asılan bayraklara izin vermiyorlar. Yetkililer, bu yaşananların çözümünü bulmazsa, biz her yerde bunu dile getireceğiz, başbakan da duysun. Tarafsız bir seçime girmediğimiz, parti bayraklarımızın asılmasına izin verilmeyen Samsun’da tescillenmiştir."

Türker, Türkiye’nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu da vurgulayarak, "Üretim yok, her üç kişiden biri işsiz. DSP olarak işsizliği yenecek tek partiyiz. Çünkü bizim diyet borcumuz yok, bizim borcumuz, bize oy veren halkımızadır" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni bir anayasa için tüm partilerin görüşlerinin alınması gerektiğini söylediğini, ancak saydığı partiler arasında DSP’nin olmadığını iddia eden Türker, "Bu nankörlüktür. Biz, parlamentoda itiraz ettikleri her kararın, Anayasa Mahkemesine taşınması için imza verdik. O imzaları atmasaydım Anayasa Mahkemesine gidemeyeceklerdi. CHP’nin DSP ile bir hesabı var, onun için ben onlara light AKP diyorum. AKP ile müşterek, yabancıların istediği değişimi yapma amacı güdüyorlar" diye konuştu.

Türker, daha sonra otobüsle şehir turu atarak halkı selamladı.