Spor Türkiye 2-1 Belarus

Türkiye 2-1 Belarus

Paylaş
Türkiye 2-1 Belarus

Türkyie A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Kuzey İrlanda'nın ardından Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda karşılaştığı Belarus'u da 2-1 mağlup etti

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Kuzey irlanda mücadelesinin ardından hazırlık maçında Belarus ile karşı karşıya geliyor. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi.

Milli takımımız 4. dakikada Umut Bulut ile öne geçerken, Belarus ise 10. dakikada Rodionov ile beraberliği yakaladı. İlk 10 dakikada gelen 2 golün ardından Millilerimiz ve Belarus yakaladığı pozisyonlardan faydalanamadı. 88. dakikada sahneye Burak Yılmaz çıktı ve 2-1'lik skoru getiren isim oldu.

Gençlerbirliği'nden Uğur Çiftçi ve Eskişehirspor'dan Aytaç Kara da mücadelenin 2. yarısında şans bulan isimler oldu. İlk hazırlık maçında Kuzey İrlanda'ya 1-0 mağlup eden kırmızı-beyazlılarımız, ikinci hazırlık maçından da galibiyetle ayrıldı.

MERSİN'DE İLK KEZ!

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan Türkiye-Belarus hazırlık maçıyla Mersin, tarihinde ilk kez A Milli Takım seviyesinde bir maça ev sahipliği yaptı.

Millilerin stada girişi sırasında bazı Mersin İdmanyurdu taraftarları, takım kaptanı Arda Turan'a çiçekle takımlarının atkısını verdi.

Taraftarlar maraton tribünlerini doldururken, kale arkalarında boşluklar dikkati çekti. Ay-yıldızlı futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında taraftarladan büyük ilgi gördü.

KUZEY İRLANDA'DAN FARKLI 2 İSİM!

Türkiye, Belarus maçında ilk 11'deki kadrosunda 2 değişiklik yaptı. Kuzey İrlanda maçında ilk 11'de yer alan Semih Kaya ve Mehmet Topal, Belarus maçında kadroda yer almadı. Bu iki oyuncunun yerine, Aykut Demir ile Umut Bulut sahada yer aldı. Daha önce kadroya alınmasına rağmen forma giyme şansı bulamayan Aykut Demir bu maçla ilk kez milli formayla tanıştı.

Türkiye, Belarus maçıyla birlikte 512. karşılaşmasına çıkarken, teknik direktör Fatih Terim de A Milli Takım Teknik Direktörü olarak 98. kez sahada yer aldı. Türkiye, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda bugüne kadar çeşitli yaş kategorilerinde oynadığı 15 milli maçın, 14'ünü kazanırken, bir karşılaşmada ise berabere kaldı.

ARDA GÖTÜRDÜ, CANER VERDİ, UMUT BİTİRDİ!

Karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan millilerimiz, henüz 4. dakikada Arda Turan'ın harika hareketleri sonrasında Umut Bulut ile öne geçti.

Sol kanatta topla buluşan Arda Turan topu rakiplerinden bir bir kurtardı ve bindiren Caner Erkin'e pasını verdi. Soldan çizgiye inen Caner ceza alanına girerken topu içeri çevirdi ve ön direğe hareketlenen Umut Bulut topu filelerle buluşturdu.

HLEB ŞOV YAPTI, DURDURAMADIK!

Mücadelede erken gelen gol sonrasında Belarus sahamıza yerleşerek beraberlik golünü kovaladı ve Hleb'in etkili oyunu ile bunu başardı.

10. dakikada sağ kanatta topla buluşan Timofey Kalachev pasını Aleksandr Hleb'e aktardı. Topu alan Hleb şık hareketlerle rakiplerini geçti ve dar açıdan kaleyi karşısına alıp pasını Vitali Rodionov'a verdi. Rodionov da düzgün bir vuruşla topu sol üst köşeden ağlara gönderdi.

BURAK NOKTAYI KOYDU!

İlk 10 dakikalık performans sonrasında daha sakin bir yapıya bürünen oyunda iki takım da yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. Son dakikada Burak sahneye çıktı.

89. dakikada Sağ kanattaki ikili mücadeleyi kazanan Arda Turan topla ilerleyip ortasını yapıyor. Arda'nın ortasına iyi yükselen Burak Yılmaz, iki hamle sonucunda ağları bulmayı başardı.

SPORX

Haberin Devamı