Gündem Türkiye ağlıyor

Türkiye ağlıyor

Paylaş
Türkiye ağlıyor

Yine Hakkâri Çukurca, yine hain saldırı, yine gözyaşı...

Önceki gün mayın pususunda 11 asker yaralanmıştı. Dün ise bilanço çok daha ağırdı: 6 şehit 9 yaralı... Bir şehit haberi de Van’dan geldi. Şehitlerin Tokat, Hatay, Nevşehir, Gaziantep, Bursa, Manisa ve Adana’daki evlerine ateş düştü... ;ma bu acı hepimizin.

Tüm Türkiye Çetin Üsteğmen, Mesut, Ayhan, Turgay, Samet, Hakan, Serdar ve vatan toprağı uğruna şehit düşen tüm kahramanlar için ağlıyor...

Öğretmenlerin yardımıyla vatan borcunu ödemeye gitti

Teröristler dün Hakkâri Çukurca’nın yanı sıra Van’da da bir askerimizi şehit etti. Gürpınar ilçesinde operasyona giden birliğe PKK’lı teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu Jandarma Çavuş Serdar Yeşilyurt (20) şehit oldu.

Acı haber, şehidin Adana Kozan’daki babaevine kor gibi düştü. Bucak köyünde bir doktora ait portakal bahçesinde bekçilik yapan baba Ümmet Yeşilyurt, oğlunun şehit olduğu haberini uyuduğu sırada bahçedeki bekçi evine gelen heyetten aldı.

HAKKARİ'DE ÇATIŞMA: 6 ŞEHİT

Korktuğum başıma geldi


Oğluyla önceki gün telefonda görüştüğünü belirten Ümmet Yeşilyurt, “Üzgündü, sanki başına geleceği biliyor gibiydi. Bana bir arkadaşının mayın patlaması sonucu kucağında şehit düştüğünü anlattı.

Karşılıklı helalleştik. Karışık rüyalar görüyordum. Siz de gelip bu kara haberi verince korktuğum başıma geldi” dedi. Terhisine 4 ay kalan Serdar Yeşilyurt’un askerde ailesine yük olmamak ve para biriktirmek için Sivas’ta bir lokantada çalıştığı, askere de köydeki öğretmenlerin verdiği yol parası ile gittiği öğrenildi.

‘Düğünüm var abi gelmeyecek misin?’

Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Hantepe mevkiindeki çatışma sonrası Gaziantep, Hatay, Manisa ve Nevşehir de şehit acısı yaşadı. 2 yıllık uzman çavuş olan 23 yaşındaki Mesut Keklikçi’nin, şehit olmadan birkaç saat önce Gaziantep İslahiye’deki annesini arayarak “Operasyona gidiyorum. Hakkını helal et” dediği öğrenildi. 6 kardeşin en küçüğü olan ve evlilik hazırlığı yapan Nazlı Keklikçi, “Sen gelmeden evlenmeyeceğim diye söz vermiştim. Düğünüme gelmeyecek misin abi?” diye ağıt yaktı.

‘3 erkek daha yetişiyor’

Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say’ın (23) Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşayan babası Hasan Say acı haberi alınca, diğer 3 oğlunu kastederek “3 erkek daha yetişiyor. Onlar da şehit olabilir” diyerek gözyaşı döktü. Ayhan Say’ın sözlü olduğu, izne geldiğinde nişan yapmayı planladığı öğrenildi.

1 yıllık uzman onbaşı

Hantepe’de şehit olan Uzman Onbaşı Samet Yılmaz’ın (22), Manisa Turgutlu’daki ailesi acı haberi alınca sinir krizi geçirdi. 1 hafta önce izinden dönen Samet Yılmaz’ın 1 yıllık uzman onbaşı olduğu öğrenildi.

‘Vatan sağolsun’

Şehit Uzman Çavuş Turgay Yılmaz’ın (25) Nevşehir’in Avanos ilçesi Mahmatlar beldesinde çiftçilik yapan babası Abdulkadir Yılmaz’ın dudaklarından ise acı haberi alınca “Söyleyeceğim bir şey yok. Vatan sağolsun” sözleri döküldü.

Sekiz gün sonra evine dönecekti

Hakkâri Çukurca’nın Hantepe bölgesindeki askeri birliğe düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen 6 askerden biri olan Piyade Üsteğmen Çetin Aylar’ın (30) acı haberi hem Tokat Turhal’daki yakınlarına, hem de Edirne’de yaşayan ailesine aynı anda iletildi.

Üsteğmen Çetin Aylar 4 yıl Edirne’de görev yaptıktan sonra 2 yıl önce geçici görevle Çukurca’ya atanmıştı. 8 gün sonra Çukurca’daki görevi bitecek olan Üsteğmen Aylar Edirne’ye dönecekti. Şehit üsteğmenin eşi Bilge Aylar acı haberi, hemşire olarak görev yaptığı Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde aldı. Üsteğmenin Turhal’da yaşayan annesi Yeter ve babası İbrahim Aylar da oğullarını karşılamak için Edirne’deydi. Acılı aile cenazenin toprağa verileceği Turhal’a gitti.

‘Şehit düşeceğim bayrağı indirmeyin’

Hakkâri Hantepe’de şehit olan 6 askerden Piyade Onbaşı Hakan Yutkun’un memleketi Bursa’ya ateş düştü. 5 aylık asker olan Hakan Yutkun, kendisi gibi şehit olan Üsteğmen Çetin Aylar’ın habercisiydi. Meslek yüksekokulu mezunu olan Hakan Yutkun’un, askere gitmeden önce düzenlenen uğurlama eğlencesinde yakını Şehriban Denizli’ye “Askerde şehit düşeceğim. Evime asılan bayrağı kaldırmayın” dediği öğrenildi. Şehit Onbaşı’nın askere gitmeden önce evinin penceresine asılan Türk bayrağı ailesi tarafından hiç indirilmemişti.

2