Ekonomi 'Türkiye Avrupa'dan hızlı büyüyecek'

'Türkiye Avrupa'dan hızlı büyüyecek'

Paylaş
'Türkiye Avrupa'dan hızlı büyüyecek'

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Türkiye'nin beklenenden hızlı büyüyeceğini, Euro Bölgesi'nde ise sıkıntının devam ettiğini söyledi

Temkinli hareket sürecek

Haberin Devamı

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Türkiye’nin Avrupa’dan hızlı büyüyeceğini söyledi. Koç Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Anadolu Buluşmaları’nın 17’ncisi Denizli’de gerçekleştirildi. Burada konuşan Mustafa Koç, “Türkiye beklenenden hızlı büyüyecek, Euro Bölgesi’nde sıkıntı devam ediyor. Kriz nihayet dip noktasını geride bıraktı ancak geçmişin parlak büyüme rakamlarına nazaran mütevazi bir büyüme gözlenecek. Temkinli olmaya devam ediyoruz” dedi.

Ticaret dengesi korunmalı

IMF’nin açıkladığı 2010 büyüme tahminlerinin ocak ayına göre aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkeye beklenenden daha hızlı bir büyümenin müjdesini verdiğini belirten Koç şöyle konuştu: “Amerikan ekonomisi hızlandı. Ancak Euro Bölgesi’ndeki çalkantılar endişe yaratıyor. Avrupa’nın içinden geçtiği süreç Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Birçok ülkeye göre bu yıl daha hızlı büyümenin beklendiği bir ortamda, dış ticaret dengesinde bozulma olmamalı.”

Haberin Devamı

2 BİN KİŞİYE İŞ YARATACAK

İhracatın yüzde 8’i

Koç Holding İcra Kurulu Başkanı Turgay Durak, Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 8’ini gerçekleştirdiklerini belirterek “Türkiye ekonomisine güveniyor ve desteklerimizi sürdürüyoruz. Bu amaçla ve hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere önümüzdeki dönem, 2.2 milyar lira yatırım gerçekleştirecek, 2 bin kişiye yakın yeni istihdam imkanı yaratacağız” diye konuştu.

Yatırımlar devam etti

Denizli’deki 17’nci Anadolu Buluşmaları’nda konuşan Durak, Koç Topluluğu olarak başarılarının en önemli ve fark yaratan oyuncularından birisinin yıllardır güven ile yol arkadaşlığı yaptıkları Koç bayileri olduğunu ifade ederek “Bu zorlu dönemde yatırımlarımıza devam etmeyi sürdürerek, Türkiye’de 2009 yılında 1.7 milyar liralık yeni yatırım gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.