Siyaset 'Türkiye bir polis devleti değildir'
Paylaş
'Türkiye bir polis devleti değildir'

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 'Polisler, Yurtal Gültekin'in ailesini taciz ediyor. Türkiye bir polis devleti değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes haddini bilmelidir"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in şoförü Yurtal Gültekin’in ailesinin, polisler tarafından taciz edildiğini iddia ederek, "Türkiye bir polis devleti değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes haddini bilmelidir" dedi.

Haberin Devamı

İnce, CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi, Levent Gök, Muhammet Rıza Yalçınkaya ve Uğur Bayraktutan ile 29 Ekim’deki izinsiz yürüyüş sırasında bir polis müdürünün yaralanmasına neden olan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in şoförü Yurtal Gültekin’in evinin bulunduğu siteye geldi.

Muharrem İnce ve beraberindeki milletvekilleri, site çevresinde beklediği iddia edilen sivil polis aracının yanına giderek, otomobilde bulunan iki polise burada niçin bulunduklarını sordu. İnce’nin müdahalesi üzerine sivil polisler bölgeden ayrıldı. CHP’li İnce, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, karmaşanın içerisinde, Adnan Keskin’e, bir polis amirinin sarıldığını, kravatını sıktığını, hakaret, darp ve tacizde bulunduğunu, bu sırada Keskin’in şoförü Gültekin’in de doğal olarak patronunu korumak istediğini" anlatarak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bu çok doğal bir süreçtir, bir insani süreçtir. O günden bu yana bu şoför arkadaşımızın evinin etrafında sürekli polisler geziyor, sürekli taciz ediyorlar. İki gün önce evine geliyorlar. Burada bir fuhuş iddiasında bulunuyorlar. ’Bir ihbar aldık. Burada fuhuş var’ deyip lakayt bir şekilde eşini, ailesini taciz ediyorlar. O günden bu yana evin etrafında sürekli gezerek ailesini, çocuklarını bir taciz içerisinde ve bunu devletin polisleri yapıyor. Türkiye bir polis devleti değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes haddini bilmelidir."

İhbarı aldıklarında milletvekilleriyle birlikte geldiğini kaydeden İnce, "İşte şahit oldunuz. Polisler arabanın içinde uyuyordu. Bu, Türkiye’ye yakışmıyor. Türkiye, Tayyip Erdoğan’ın polis devleti değildir. Eğer milletvekiline, genel başkan yardımcımıza saldırı yapılmışsa onun şoförü de milletvekilini korumak istemişse polisle aralarında hoş olmayan bir şey geçmişse olabilir bunlar doğal bir süreçtir. Ben de o şoförün yerinde olsaydım milletvekilimi korumak isterdim, patronumu korumak isterdim" diye konuştu.

-"Biz bunlara pabuç bırakacak bir parti değiliz"-

Muharrem İnce, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi o şoförün peşine düşmüş bu devlet. Peki milletvekilinin boğazını sıkan polis amirinin peşine kim düşecek? Bu terbiyesizlik yakışıyor mu? Aileyi taciz etmekle, eşini taciz etmek, evine gitmek, burada fuhuş iddiasında bulunmak, evinin etrafını sürekli kontrol etmek, devriyeler gezdirmek... Bunlar Türkiye’ye yakışmıyor. Biz bunlara pabuç bırakacak bir parti değiliz. O şoför arkadaşımızın da yanında duracağız, genel başkan yardımcımızın da yanında duracağız. Bunun hesabını da soracağız. Bundan hiç kimsenin de kuşkusu olmasın." Gültekin’in evinin çevresinde bulunduğu iddia edilen araçların plakalarını da basın mensuplarıyla paylaşan İnce, bölgedeki ana arterde de ilk kez polisin uygulama başlatmasını dikkat çekici bulduklarını söyledi. Yurtal Gültekin’in oğlu Onur ile kardeşi Galip Gültekin de konuyla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

AA

Haberin Devamı