Spor Türkiye bir üst tura çıktı

Türkiye bir üst tura çıktı

Paylaş
Türkiye bir üst tura çıktı

Teniste, Davis Cup ikinci grubun ilk turunda Türkiye, Güney Afrika karşısında seriyi 3-2 önde tamamlayarak üst tura çıktı.

Mersin Olimpiyat Tesisleri’nde gerçekleştirilen turnuvanın üçüncü gününde, milli sporcu tek erkekler dünya 77’ncisi Marsel İlhan, turnuvanın ilk gününde Cem İlkel’i 3-1’lik skorla geçen Fritz Wolmarans ile karşılaştı.

Maça iyi başlayan milli raket, ilk iki seti 6-2 ve 6-4’lük skorlarla alarak 2-0 öne geçti. İlhan karşısında üçüncü set daha dirençli bir oyun sergileyen Wolmarans, tie break’e giden seti kazanarak farkı bire indirdi. Dördüncü sette de iyi oyununu sürdüren Wolmarans, seti 6-4 kazanarak maça dengeyi getirdi. Büyük çekişmeye sahne olan son seti 8-6 kazanan Marsel İlhan, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki seriyi 2-2’ye getirerek, millileri son maça taşıdı.

Genç raket turu getirdi

Serinin son maçında Ruan Roelofse ile karşılaşan 20 yaşındaki Cem İlkel, tie breake giden ilk seti kazandı. Toparlanan Roelofse, ikinci seti tie break ile üçüncü seti de 7-5’lik skorla kazanarak, 2-1 öne geçti. Taraftar desteğini arkasına alan milli tenisçi, çekişmeli geçen dördüncü seti tie break’le, son seti de 6-4 kazanarak karşılaşmayı 3-2 önde tamamladı. Maçtan sonra büyük sevinç yaşayan genç tenisçi, mutluluğunu taraftarlar ve milli oyuncularla paylaştı. İlkel’in galibiyetiyle seriyi 3-2 önde tamamlayan Türkiye, üst turda Belarus’un rakibi oldu.

AA

Haberin Devamı