Beden Sağlığı Türkiye bu yılı '365 gün' sağlıklı yaşayacak

Türkiye bu yılı '365 gün' sağlıklı yaşayacak

Paylaş
Türkiye bu yılı '365 gün' sağlıklı yaşayacak

Sağlıklı Yaşam Hareketi Derneği, Bayer'in desteğiyle yorgunluk, ağrı, nezle gibi nedenlerle yatakta geçirilen ‘kayıp’ günlerin önüne geçebilmek adına “365 gün Sağlıklı Yaşam Hareketi” adıyla bir proje başlattı

Türkiye’de insanların yüzde 95’i, kendisini gün içinde yorgun hissettiğini söylüyor. Her 100 kişiden 91’i sabahları alarmını en az bir kez erteliyor. Bu arada düzenli ve yeterli spor yaptığını düşünen insanların oranı ise sadece yüzde 11.

Benzer verilerden yola çıkan 365 Gün Sağlıklı Yaşam Hareketi, herkesi 365 gün sağlıklı yaşamaya ve yıl içinde 'gün kaybetmemeye' davet ediyor. 365 Gün Sağlıklı Yaşam Hareketi’nin ana platformu olarak hazırlanan 365gun.com ise adeta bir sağlık kütüphanesi olarak kurgulanıyor.

HEDEFİNİ BELİRLE, UZMANLARDAN ÖNERİ AL

Diyetisyen ve İyi Yaşam Uzmanı Dilara Koçak, Prof. Dr Murat Aksoy ve Spor Eğitmeni Onur Özbek’in içeriklerini hazırladıkları sitede videolar ve çok sayıda makale yer alıyor. Bu arada dileyen herkes 365 Gün hedeflerini web sitesi üzerinde belirleyerek yıl boyunca uzmanların kendisine özel olarak hazırladığı önerileri alabilecek.

Sosyal medya hesapları üzerinden de kamuoyunun bilinçlendirileceği hareket kapsamında yıl boyunca pek çok etkinlikerçekleştirilecek.

Haberin Devamı