Ekonomi Türkiye büyüyecek, işsizlik sürecek

Türkiye büyüyecek, işsizlik sürecek

Paylaş
Türkiye büyüyecek, işsizlik sürecek

Dünya Bankası, Türkiye için 2011 yılında yüzde 3.3 büyüme öngördü

Dünya Bankası, küresel ekonominin bu yıl yüzde 2,7, 2011’de ise 3.2 oranında büyümesini beklediğini açıkladı. Ancak yayımlanan "Küresel Ekonomik Görünüm-2010" raporunda, yüzde 2.7’lik büyüme oranının işsizliği azaltmak için yeterli olmayacağı vurgulandı.

Küresel ekonominin geçen yıl yüzde 2.2 oranında daraldığı ifade edilen raporda, küresel ekonomideki toparlanmanın kararsız olduğu kaydedildi.

TÜRKİYE'DE ÖNCE 3.3. VE 2012'DE İSE 4.2 BÜYÜME GÖRÜLECEK

Raporda, Türkiye’nin geçen yıl yüzde 5.8 daraldığı tahmin ediliyor. Türkiye’nin bu yıl yüzde 3.3, 2011 yılında da yüzde 4.2 büyüyeceği öngörülüyor.

OECD ülkelerinin bu yıl yüzde 1.8, gelecek yıl ise yüzde 2,3 büyüyeceği tahmin edilen rapora göre, Euro bölgesi bu yıl yüzde 1, gelecek yıl ise yüzde 1.7 büyüyecek.

ABD ekonomisinde bu yıl yüzde 2.5, gelecek yıl yüzde 2.7, Avrupa ekonomilerinde ise bu yıl sadece yüzde 1 büyüme öngörülüyor.

"İŞSİZLİK DEVAM EDECEK"

Dünya Bankası baş ekonomisti Justin Lin yaptığı açıklamada, "Maalesef, bu derin ve ıstıraplı krizden bir gecede çıkmayı bekleyemeyiz çünkü, ekonomilerin ve istihdam piyasalarının düzelmesi yıllar alacak" dedi.

Raporu hazırlayanlardan Hans Timmer ise yaptığı açıklamada, beklenen büyümenin küresel iş pazarında yeni istihdam alanları yaratmak için yeterince güçlü olmadığını, işsizliğin ciddi bir sorun olmaya devam edeceğini dile getirdi.

Küresel ekonomik krizin etkilerine de değinilen raporda, bu yıl kriz nedeniyle dünyada 64 milyon kişinin daha günlük 1.25 doların altında gelirle yaşayacağına dikkati çekildi.

2

Haberin Devamı