Gündem Türkiye buz tuttu

Türkiye buz tuttu

Paylaş
Türkiye buz tuttu

Türkiye'yi günlerdir etkisi altına alan soğuk hava yüzünden sıcaklık -16 dereceye kadar düştü. Gölleri ve nehirleri bile buz tuttu

TUNCA NEHRİ DONDU

Haberin Devamı

Türkiye’yi günlerdir etkisi altına alan soğuk hava yüzünden sıcaklık değeri sıfırın altına düşünce sokakları hatta gölleri bile buz tuttu. Çatılarda 1.5 metrelik buz sarkıtları oluştu. Buzlanma özellikle Marmara ve Doğu Anadolu’da etkili oldu. Sıcaklığın -11 dereceye düştüğü Bolu’da Abant Gölü’nü kısmen buz tuttu. Sıcaklığın -16 dereceye düştüğü Edirne’de Tunca Nehri tamamen dondu.

ERZURUM -15’İ GÖRDÜ

Bursa’da sıcaklık -16 dereceye düşünce kent genelinde buzlanma yaşandı. Sıcaklığın gece -12 dereceye düştüğü Eskişehir’de kentin merkezinden geçen Porsuk Çayı dondu. Doğu Anadolu’da etkili olan soğuk hava nedeniyle sıcaklık önceki gece Erzurum’da -15, Ardahan’da -12, Kars ve Ağrı’da -10, Erzincan ve Muş’ta -8, Iğdır’da -3 dereceye düştü. Kar kalınlığı kayak merkezleri Palandöken’de 125, Sarıkamış’ta ise 160 santime ulaştı.

Haberin Devamı

YENİ SOĞUK DALGA GELİYOR

Meteoroloji bugün de Marmara, kuzey, iç ve doğu bölgelerde yeni bir soğuk hava dalgasıyla birlikte buzlanma ve don uyarısı yaptı. İstanbul’da ise bugün karla karışık yağmur bekleniyor. Cumadan itibaren sıcaklık artacak. Kar yerini sağanak yağmura bırakacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) “Kar yağışının durması, mevcut karın erimesiyle birlikte ıslanan yollarda gizli buzlanma tabir edilen ‘siyah buz’ oluşacak” denilerek sürücüleri uyardı.