Yaşam Türkiye'de 66.4 milyon internet kullanıcısı var

Türkiye'de 66.4 milyon internet kullanıcısı var

Paylaş
Türkiye'de 66.4 milyon internet kullanıcısı var

Lenova Türkiye Pazarlama Direktörü Aysun Karabıyık Sarıkaya Türkiye’de internet kullanıcı sayısının 66.4 milyona, mobil internet kullanıcı sayısının ise 55.3 milyona ulaştığını söyledi

Bilgisayar üreticisi, akıllı telefon pazarında hızla büyüyen Lenova Türkiye Pazarlama Direktörü Aysun Karabıyık Sarıkaya, Antalya’da bir otelde gazetecilerle bir araya geldi. Teknoloji konusunda dünyadaki son gelişmelerin paylaşıldığı bilgilendirme toplantısında, internet kullanımında Türkiye’nin dünya üzerindeki yeri konuşuldu.

Türkiye’de internet kullanıcı sayısının 66.4 milyona, mobil internet kullanıcı sayısının ise 55.3 milyona ulaştığını söyleyen Aysun Karabıyık Sarıkaya, "İnternet kullanımında kadın-erkek dağılımı birbirine yakın seviyede. Ancak gençlerin önde olduğu görülüyor. Sosyal medyadaki rakamlar da oldukça çarpıcı. Facebook’ta 44 milyon aylık kullanıcı, twitter’da 13.5 milyon aylık kullanıcı rakamlarına ulaşmış durumda. Instagram ise son aylarda gitgide yükselen bir trendle 31 milyonluk kullanıcı sayısına ulaştı" dedi.

'2017'Yİ LİDER KAPATTIK'

Lenovo markası adı altında üretilen son ürünlerin de tanıtımını yapan Aysun Karabıyık Sarıkaya Lenovo’nın 46 milyon dolar cirosu olan, 58 bin çalışanıyla 160’tan fazla ülkede faaliyet gösteren global bir teknoloji devi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Ülkemizde en çok tercih edilen bilgisayar markası olan Lenovo, 2016 yılını yüzde 21’lik oranla Türkiye dizüstü bilgisayar pazarının lideri olarak kapattı. Diğer yandan 2015’ten 2016’ya kadar gelirlerimizdeki yüzde 61’lik artışla da pazarın çok üstünde büyüme gösterdik. 2017 yılında da büyümemizi sürdürüyoruz ve 2018 yılı için de hedeflerimizi aynı şekilde yine büyük tutuyoruz."

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı