Türkiye (Son Dakika) Türkiye'de ünlüleri dolandıran Sedat Doğan Brezilya'da yakalandı

Türkiye'de ünlüleri dolandıran Sedat Doğan Brezilya'da yakalandı

Paylaş
Türkiye'de ünlüleri dolandıran Sedat Doğan Brezilya'da yakalandı

Türkiye'de başta şarkıcı Demet Akalın olmak üzere çok sayıda ünlüyü dolandırdığı ileri sürülen Sedat Doğan, Brezilya'da, şifresini bilmediği çalıntı kredi kartlarıyla ödeme yapmaya çalışırken yakayı ele verdi. Şarkıcı Işın Karaca'nın eski kocası olan Doğan’ın, hapse girmemek için Brezilya’ya kaçtığı iddia ediliyordu

Türkiye'de hakkında çeşitli dolandırıcılık iddiaları bulunan Sedat Doğan, Brezilya'da, çalıntı kredi kartlarıyla ödeme yapmaya çalışırken şüphe üzerine yakalandı... Sao Paulo'da yemek yediği restoranda kredi kartı hırsızlığı yaptıktan sonra yolda polis tarafından durdurulan Doğan'ın gözaltına alındığı ve sorgusunun ardından savcılığa sevk edileceği öğrenildi.


3 KARTIN DA ŞİFRESİNİ GİREMEDİ


Restoran çalışanı Marcelo Cesar de Brito, Doğan'ın restoranda yemek yedikten sonra üç farklı kredi kartıyla ödeme yapmaya çalıştığını ancak hiçbir kartın şifresinin doğru olmadığını belirtti.


ŞÜPHE ÜZERİNE TAKİBE ALINDI


Brito, para çekmek için ATM'ye gideceğini söyleyen Doğan'ın güvence olarak da yanındaki sırt çantasını bıraktığını ancak kendisinden şüphelendiği için Doğan’ı takip ettiğini anlattı.


Sedat Doğan, Türkiye'de başta şarkıcı Demet Akalın olmak üzere çok sayıda ünlüyü dolandırmıştı

Restorandan çıktıktan sonra şüpheli hareketleri nedeniyle polis tarafından tesadüfen durdurulan Doğan'ı takip eden restoran çalışanı, polise durumu anlatınca Doğan gözaltına alındı.

TÜRK RESTORANINDA DA HIRSIZLIK YAPTI


Aynı bölgede 29 Ağustos’ta bir Türk restoranında yaşanan hırsızlık olayının faili olabileceği şüphesiyle bu restorana götürülen Doğan, çalışanlar tarafından teşhis edildi.

Doğan, Sao Paulo 78. Bölge Polis Merkezi’ne götürüldüğünde Herculano Jose isimli Brezilyalının çantası kaybolduğu için polis merkezine başvurduğu, Doğan’ın restorana bıraktığı çantanın ve kullanmaya çalıştığı kartların da Jose’ye ait olduğu ortaya çıktı.





Polise ifade veren Türk restoranı çalışanlarına göre, 29 Ağustos’ta restorana giden Doğan, işletme sahibinin arkadaşı olduğunu söyleyerek çalışanlardan para istedi.

Restoran sahibi yurt dışında olduğu için, çalışanların telefonla restoran müdürüne durumu anlattığı sırada kasada bulunan iki tableti çalan Doğan, tezgahın arkasına gizlenerek kaçtı.




Restoranın güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüler polise verilerek suç duyurusunda bulunuldu.

Polis merkezinde yapılan kimlik tespitinden sonra bunun, Doğan’ın ilk hırsızlık vakası olmadığı ortaya çıktı. Geçen ay bir marketten içki çalmaya çalışırken yakalanan Doğan hakkında işlem yapıldığı ancak serbest bırakıldığı öğrenildi.


SEDAT DOĞAN IŞIN KARACA'NIN ESKİ EŞİ...


Işın Karaca, 2011 yılında fotoğrafçı Sedat Doğan'la evlenmişti. Bu evlilikten bir çocukları olan çift, iki yıl sonra sancılı bir sürecin ardından boşanma kararı almıştı.


AYRILIĞIN NEDENİ İHANET


Işın Karaca'nın boşanma kararı almasının en önemli nedenlerinden biri de ihanetti. Sedat Doğan Işın Karaca'yı iki kez aldatmıştı. Doğan, her ne kadar kendi yöntemleriyle ihanetin üstünü kapatmaya çalışsa da en sonunda başarısız oldu. İddiaya göre Karaca, geçmişte hosteslik yapan arkadaşı Buse Toprak ile eşi Sedat Doğan’ı tanıştırdı. Evliliğin son dönemlerinde eşinin cep telefonu mesajlarından ikili arasında bir yakınlığın yaşandığını fark eden Karaca’ya bir arkadaşı aldatıldığını detaylarıyla anlattığı bir mail gönderdi. Şüphelerinin gerçek olduğunu öğrenip öfkelenen Karaca, bundan önce de kendisini aldattığı halde affettiği eşinden bu kez kesin olarak boşanma kararı aldı.


NE OLMUŞTU?


O dönem fotoğrafçılıktan klip yönetmenliğine terfi eden Sedat Doğan; başta eşi olmak üzere, Demet Akalın ve Ayşe Özyılmazel gibi isimlere klip çekmişti.

Ancak Işın Karaca Sedat Doğan'dan ayrıldıktan sonra Doğan maddi sıkıntılar yaşamaya başladı.

Boşanma sonrası zor günler geçirmeye başlayan Sedat Doğan piyasaya yüklü bir miktarda borç takıp kaçtı.

Şarkıcı Işın Karaca'nın eski eşi olan Doğan’ın, Türkiye’de çok sayıda ünlüyü dolandırdıktan sonra hapse girmemek için Brezilya’ya kaçtığı iddia ediliyordu.

Ayrıca o dönem Işın Karaca eski eşinin para istemek için çocuğunu kullanabileceği korkusuyla panik yaşıyordu.


DEMET AKALIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU


Şarkıcı Demet Akalın da Doğan'ın kendisini dolandırmaya çalıştığını sosyal medya üzerinden duyurmuştu. Doğan hakkında, bir arkadaşından 60 bin lira değerinde fotoğraf ekipmanı alıp iade etmemesi üzerine suç duyurusunda bulunulmuştu.






Haberin Devamı