Yaşam Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 22 yaşında!

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 22 yaşında!

Paylaş
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 22 yaşında!

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 22 yıldır eğitim aşkıyla çocuklarımızın geleceğine ışık tutuyor.

1995 yılında kurulan ve bugüne kadar 2 buçuk milyona yakın çocuğun eğitimine destek vererek onların gelişimine katkı sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 23 Ocak 2017 tarihinde 22’nci yaşını kutluyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 22 yıldır uyguladığı özgün eğitim modeli sayesinde, ilköğretim çağındaki çocukların geleceğe donanımlı hazırlanmaları için yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek çağdaş eğitim olanakları sunuyor. Yüz binlerce çocuğu teknoloji, bilim, sanatla tanıştıran TEGV, çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmakta.

Yirmi iki yıl içerisinde Eğitim Gönüllülerini destekleyen kurumsal ve bireysel bağışçıların, aktif çalışan gönüllülerin ve eğitim dostlarının; yani kısaca bütün harika insanların verdiği güçle TEGV, geleceğe güvenle bakıyor. Yıllar boyunca geliştirdiği eğitim deneyimini gelecek nesillere gururla aktarıyor.




Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı



Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 31 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık on bin gönüllüsünün yardımıyla kuruluşundan bu yana 2 buçuk milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

Haberin Devamı