Ekonomi Türkiye ekonomisinde toparlanma başladı

Türkiye ekonomisinde toparlanma başladı

Paylaş
Türkiye ekonomisinde toparlanma başladı

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, “Türkiye ekonomisinin 2010'daki görünümüyle ilgili olumlu düşünüyorum. Toparlanma başladı” dedi

GÖRÜNÜMÜ OLUMLU BULUYOR

Haberin Devamı

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Türkiye ekonomisinin 2010’daki görünümüyle ilgili ‘olumlu’ düşündüğünü vurgulayarak, “Türkiye’de toparlanma başladı” dedi. Zachau, geçen yılın son üç ayına ilişkin veriler henüz açıklanmadığı halde, büyüme oranının ‘neredeyse artıya’ geçtiği tahmininde bulundu. “Türkiye ekonomisinin temelleri hâlâ sağlam” diyen Zachau, 2010’da iç tüketimdeki artışla birlikte yüzde 3-4 büyüme beklediklerini söyledi.

İSTİHDAM GEÇ İYİLEŞİR

Ulrich Zachau, istihdamdaki iyileşmenin, ekonomik büyümeyi geriden takip ettiğinin altını çizerek, bu yıl işsizlikte çok küçük bir azalma olacağını vurguladı. Zachau, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma yapılması halinde, hükümetin borçlanma ihtiyacının azalacağını, ayrıca yatırımcıların anlaşmayı önemli bir ekonomik çıpa olarak göreceğini vurguladı. Ulrich Zachau, Türkiye’nin Orta Vadeli Program’a sadık kalmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı