Spor Türkiye Enduro Şampiyonası 4. Ayak Yarışı'na doğru

Türkiye Enduro Şampiyonası 4. Ayak Yarışı'na doğru

Paylaş
Türkiye Enduro Şampiyonası 4. Ayak Yarışı'na doğru

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından 22-23 Ağustos'ta Azdavay ilçesinde düzenlenecek Türkiye Enduro Şampiyonası 4. Ayak Yarışı'nın hazırlıkları sürüyor.

TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, kaymakamlıkta düzenlenen toplantıda, macera turizmi için geldiği Azdavay yöresinin güzelliklerinden çok etkilendiğini söyledi. Daha sonra organizasyonu burada yapma düşüncesinin belirdiğini anlatan Akülke, şunları kaydetti:

"Yetkililerle bir araya gelerek düşüncemi paylaştım. Bu kadro, bu güzellik, her şey vardı burada. Bu güzellikleri ve bu işbirliğini de gördükten sonra kolları sıvadık. Türkiye, motosiklette en iyi pistlerinden birine, Avrupa standartlarında piste kavuşuyor. Şunu kolaylıkla iddia edebilirim 1,8 kilometrelik, Türkiye’nin en iddialı enduro ekstrem parkuru Azdavay’da oluyor. Yani, bir benzeri Türkiye’de yok. Geçişleriyle, engelleriyle, pist uzunluğuyla, tekniğiyle, hard kısmıyla, her şeyi bütün olarak... Su, kaya, köprü geçişleri var. Her şeyiyle Türkiye’nin en iyi pisti. Buradaki pistler sürdürülebilir olacak.

Her yıl ulusal ve uluslararası organizasyonlar olacak. Bunun sözünü burada verebilirim. Büyük çabalar sonucu 2-3 yılda buraya gelebilecek şampiyona, hızla buraya geldi. Bu, çok heyecan verici, kısa sürede motosiklet camiasından büyük tepkiler alıyoruz."

Akülke, şampiyonaya 100’ün üzerinde sporcunun katılacağını belirterek, sporcuların büyük heyecanla Azdavay’a gelerek pisti görmeyi beklediklerini dile getirdi.

"Macera turizminin ne kadar önemli olduğunun farkına vardık"

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek de 4. ayak yarışlarının Suğla Yaylası’nda yapılacak olmasından dolayı çok mutluluk duyduğunu söyledi.

TMF yetkililerinin ilçeyi ziyaret ettikten sonra, bölgenin doğa harikası olduğunu ifade ettiklerini anımsatan Civelek, şöyle konuştu:

"4. ayak yarışlarının Azdavay’da yapılmasına karar vermelerinden sonra, macera turizminin ne kadar önemli olduğunun farkına vardık. Özellikle Azdavay’ın kanyonlar vadisi ve doğa harikası güzellikleriyle dünyada kayda değer olmasından dolayı, sportif etkinlikler de bölgemizde yapıldıktan sonra turizm hedeflerimize en kısa yoldan ulaşmamıza yardımcı olacağını düşünüyorum. Bütün personelimiz, araç ve ekibimiz, bütün işini bırakıp buranın oluşması için çalışıyor. Elektrik altyapısından, su altyapısına kadar, tuvalet altyapısına kadar, sahne düzeni gibi... Aynı zamanda bu sahanın, pistin oluşması için gerekli desteği belediyemiz veriyor."
Civelek, gerekli özveriyi gösterdiklerini vurgulayarak, Suğla Yaylası’nda 10’un üzerinde araç ve 20’ye yakın personelle pist yapım çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.
Toplantının ardından katılımcılar, Suğla Yaylası’ndaki pist alanında incelemelerde bulundu.

AA

Haberin Devamı