Yaşam Türkiye eşcinsel evliliğe karşı!

Türkiye eşcinsel evliliğe karşı!

Paylaş
Türkiye eşcinsel evliliğe karşı!

Türkiye eşcinsel evliliğe karşı!

İzlanda Başbakanı Johanna Sigurdardottir, meclisin ülkedeki eşcinsellere evlenme izni veren yasayı onaylamasından sonra, uzun zamandan bu yana birlikte yaşadığı kız arkadaşı Jonina Leosdottir ile evlendi. 66 yaşındaki Sigurdardottir, Avrupa'da da eşcinselliğini açıkça kabul eden ilk başbakan sıfatını taşıyor.

Başbakanın bu evliliğiyle yeniden alevlenen eşcinsellik tartışmalarına Türk halkı nasıl bakıyor?

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin (CİSED) bu konudaki araştırmasından çıkan sonuç, toplumumuzun henüz böyle bir olaya hazır olmadığını destekler nitelikte.

“Eşcinsel evliliğe ülkemizde izin verilmeli midir?” sorusuna katılımcıların % 8’i “evet”, %86’ı “hayır” ve %6’ı ise “fikrim yok” yanıtı verdi.

Daha çok internet üzerinden yapılan anket çalışmasına katılan 5000 kişinin %54’ünü erkekler, %34’ünü kadınlar, %12’sini ise eşcinsel, biseksüel, travesti veya transeksüeller oluşturdu.

Bu evliliği medyanın en az heteroseksüel evlilikler gibi normal bir durum olarak sunması, toplum ruh sağlığı açısından sakıncalar doğurabilir diyen CİSED Genel Başkanı Dr. Cem Keçe, bu tip yayınların çocukların ve gençlerin kafasını karıştırabilceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Posta İnternet