Spor "Türkiye finali görebilir"

"Türkiye finali görebilir"

Paylaş
"Türkiye finali görebilir"

İspanya Basketbol Milli Takım Başantrenörü Juan Antonio Orenga, "Türkiye, Dünya Kupası'nda çeyrek finale hatta belki de yarı finale kadar yükselebilir" dedi.

Granada kentinde yarın oynanacak Türkiye-İspanya hazırlık maçı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orenga, "Türkiye her zaman rekabetçi bir takım olmuştur. Geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonası’nda şansız bir turnuva geçirdi. Onlar için hayal kırıklığı oldu ama bizim için her zaman sert bir rakip" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Kanada’ya karşı oynadığı hazırlık maçını kaybetmesine şaşırdıklarını ancak bunun bir ölçü olmaması gerektiğini kaydeden İspanya Milli Takım başantrenörü, "Yarın bizim karşımızda farklı bir Türkiye olacağını sanıyorum. Ben Türkiye’nin zayıf yanı olduğunu düşünmüyorum. Ömer Aşık, Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm gibi bireysel çok iyi oyunculara sahip sadece kollektif oyunda bazı sorunları olan bir takım. Ama Dünya Kupası’na zaman var. Türkiye’nin Dünya Kupası’na hazır olacağına eminim" ifadelerini kullandı.

"Bizim hedefimiz Dünya Kupası’nı kazanmak"

İspanya Milli Takımı’nı da değerlendiren Orenga, "Bizim hedefimiz Dünka Kupası’nı kazanmak ama oraya varana kadar yavaş yavaş ilerleyeceğiz. Zor bir gruptayız. Brezilya büyük bir takım. Fransa son Avrupa şampiyonu, Sırbistan farklı bir takım" dedi.

Haberin Devamı

Geçen yıl Avrupa Kupası’nda yarı finalde Fransa’ya yenilerek elendiklerini hatırlatan Orenga, bu kez temkinli olmaya çok dikkat edeceklerini vurguladı.

İspanyol teknik adam, henüz hazırlık aşamasında olduklarını ve takımda halen gidermeleri gereken eksikler olduğunu kaydetti.

AA