Ekonomi 'Türkiye fırsatını kaçırmayın'

'Türkiye fırsatını kaçırmayın'

Paylaş
'Türkiye fırsatını kaçırmayın'

Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, “Türkiye pazarına girmekten korkan Batılı şirketler, önümüzdeki dönem dünyanın en hızlı gelişen ekonomilerinden birinde yer alma fırsatını kaçıracak” diye uyardı

Korkan pişman olur

Haberin Devamı

Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Avusturya Havayolları’nın yayını Succeed Dergisi’ne kapak konusu olan söyleşisinde, Türkiye’ye girmekten korkan Batılı şirketlerin, dünyanın en hızlı gelişen ekonomilerinden birinde yer alma fırsatını kaçıracaklarını kaydetti.

‘Türkiye’nin önder kadını’ başlığıyla verilen röportajda, Sabancı, Türkiye’deki iş ortamının ve genç nüfusun potansiyelinin, ülkeyi küresel oyunculardan biri haline getirdiğini vurguladı.

Çok iş yapılacak

Türkiye’de yürüyen reformları aktaran Güler Sabancı, şöyle konuştu: “Önümüzdeki dönemde Türkiye’de eğitim seviyesini, yabancı dili ve teknik eğitimi geliştirmek adına daha fazla iş yapılacağını göreceksiniz. Enerjinin liberalleşmesi, işgücü esnekliğinin artırılması, bilgi teknolojileri altyapısının iyileştirilmesi, fikri haklara ilişkin mevzuatın güçlendirilmesine yönelik daha fazla ilerleme kaydedilecektir. Kayıt dışılık azaltılacaktır.”

Haberin Devamı

Avrupa’ya yetişir

Uluslararası yatırım bankası Goldman-Sachs, 2050 itibarıyla Türkiye’nin, Almanya’nın ekonomik gücüne yetişeceği yönünde bir rapor yayınlamıştı.

Röportajda bu raporun hatırlatılması üzerine Güler Sabancı, “Türk ekonomisinin küresel ekonomiden daha hızlı bir ivmeyle büyüyeceğine ve bugünün büyük Avrupa ekonomilerinin birçoğunu geçeceğine yürekten inanıyorum” dedi. Sabancı, daha hızlı büyüme için insana yatırım yapılması gerektiğini de vurguladı.

Fırsatlara bakıyor

Sabancı Holding’in hedefleriyle ilgili olarak Güler Sabancı, “2010’da da kârlılık ilk hedefimiz. 2010’da net gelirimizde yüzde 6 büyüme planlıyoruz. 1.1 milyar ihracat, 1.6 milyar dolar yatırım, 58 bin kişilik istihdam bekliyoruz” dedi. Çevresel sürdürülebilirliği geleceğin pazarı olarak tanımlayan Sabancı, grubun yenilenebilir enerji, atık yönetimi gibi alanlarla ilgilendiğini, rüzgar alanında da stratejik fırsatları araştırdığını bildirdi.