Spor Türkiye galibiyetle başladı

Türkiye galibiyetle başladı

Paylaş
Türkiye galibiyetle başladı

A Milli Takımımız, 2014 FIBA Dünya Kupası'nda C Grubu'ndaki ilk maçında Yeni Zelanda'yı 76-73 mağlup etti

A Milli Basketbol Takımı bugün Dünya Kupası'nda ilk maçına Yeni Zelanda karşısında çıktı. Maçın büyük bölümünü önde götüren Yeni Zelanda'ya karşı 12 Dev Adam, son periyotta üstünlük sağladı ve salondan 76-73 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

İspanya'da başlayan Basketbol Dünya Kupası ilk maçında özellikle son çeyrekte ortaya koyduğu absketbol ile müthiş bir başlangıç yapan A Milli Basketbol Takımımız, C Grubu'nda ilk maçında Yeni Zelanda'yı 78 - 73 yendi. Dünya kupasına galibiyetle başlayan millilerimizde öne çıkan isim attığı 16 sayı ile Oğuz Savaş oldu.

Karşılaşmaya durgun başlayan millilerimiz ilk 5 dakikayı 10 - 4 geride kapattı. Koç Ergin Ataman böylece ilk molayı almak zorunda kaldı. Verilen mola sonrası yapılan dış atışlarda isabet sağlayamayan 12 dev adam ilk çeyreği 17 - 8 gibi düşük bir skorla tamamlamak zorunda kaldı. A yıldızlı takımımız ikinci çeyreğe daha hazırlıklı başladı. Özellikle Savaş'ın pota altı atışları ve Cenk'in dışardan şutları ile skoru bir ara 5 sayıya kadar indirdik. Ancak Yeni Zelanda dışardan atıkları üçlüklerle farkın kapanmasına engel olarak ilk yarıyı 38 - 28 önde kapadı. İlk yarıda milli takımımızda en skorer oyuncu 7 sayı ile Cenk Akyol olurken rakip takımda ise Webster 12 sayı ile takımını sırtlayan basketbolcu oldu.

Haberin Devamı

Millilerimiz ikinci yarıya hızlı girdi. Peş peşe buldukları üçlüklerle farkın kapanmasına yol açtı. İkinci yarının ilk çeyreğinde dakikalar 04.05 gösterirken fark 46 - 43 oldu. Milli takımımız ikinci yarının ilk çeyreğinin bitimine 2 dakika kala skoru 50 - 49 yaparak ilk kez öne geçmeyi başardı. Son iki dakikada yeni Zelanda tekrar oyunda dengeyi sağlayarak 3 çeyreğe 55 - 52 önde girmeyi sağladı. Karşılaşmanın son çeyreği önemli çekişmeye sahne oldu. Özellikle Oğuz Savaş'ın müthiş oyunu ile 12 dev adam ilk önce arayı kapattı daha sonra da 3 sayı öne geçerek karşılaşmayı 76 - 73 önde kapattı. Karşılaşmada son çeyreğe 13 sayı sığdıran ve takımı ateşleyen Oğuz Savaş 16 sayıyla oynadı ve maçın kahramanı oldu.

Bu arada millilerimizin karşılaşmasını izlemek için Bilbao kentine gelen çok sayıda Türk seyircisi basketbolcularımıza sürekli moral vererek salonda renkli görüntüler yarattı.

DHA