Dünya Türkiye ile Suriye 'gözden geçirdi'

Türkiye ile Suriye 'gözden geçirdi'

Paylaş
Türkiye ile Suriye 'gözden geçirdi'

Suriye Dışişleri Bakanı'nın "Türkiye tavrını gözden geçirsin" açıklamasının ardından Davutoğlu mevkidaşı ile görüştü, büyükelçi Nidal Kabalan da Dışişleri'ne çağrıldı

Suriye ordusu, Türkiye sınırındaki askeri yığınağını artırırken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'le telefonda görüştü.

Haberin Devamı

Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan da Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Suriye büyükelçisiyle, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Halit Çevik görüştü.

Suriye Dışişleri Bakanı’nın dünkü, "Türkiye, Suriye'yle ilgili tavrını gözden geçirsin" açıklamasının ardından bugün iki ülke arasında hareketli saatler yaşandı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim'i telefonla aradı. Görüşmede, Suriye'deki durumun yanı sıra Türkiye- Suriye sınırındaki hareketliliğin ele alındığı belirtildi. Muallim'e, Ankara'nın açıklamadan duyduğu rahatsızlığın dile getiridliği belirtildi.

Suriye’nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan da Dışişleri’ne çağrıldı. Ankara'nın gelişmelerle ilgili görüşleri büyükelçiye bir kez daha iletildiği, duyulan endişenin aktarıldığı keydedildi.

FRANSA'DAN TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

Haberin Devamı

Öte yandan Fransa, Türkiye'nin sınır kapılarında Suriyeli göçmenlere kucak açmasını övdü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bernard Valero, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Fransa'nın, Türk yetkililer ile sivil toplum örgütleri ve vatandaşların Suriyeli göçmenlere yönelik tavrını takdirle karşıladığını söyledi.

Suriye yönetiminin baskısından kaçarak Türkiye sınırına sığınanların durumunu Fransa'nın ''endişeyle izlediğini'' ifade eden sözcü, ''göçmenlerin barınması ve temel ihtiyaçların karşılanması konusunda Türk yetkililerinin ve vatandaşlarının dayanışması büyük bir takdiri hak ediyor''ifadesini kullandı.