Spor Türkiye İsveç maçı hangi kanalda? Saat kaçta?

Türkiye İsveç maçı hangi kanalda? Saat kaçta?

Paylaş
Türkiye İsveç maçı hangi kanalda? Saat kaçta?

İsveç Türkiye maçı ne zaman, hangi kanalda? UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye, 7 Eylül'de Rusya ile karşılaştı. A Milli Takım kendi evinde Ruslara 2-1 yenildi. Özellikle ikinci yarı güzel futbolla umut vadeden Türkiye, şimdi İsveç karşısında... Geçen günkü yayıncı kuruluş krizinin ardından birçok futbolsever maçın hangi kanalda yayınlanacağını merak edip "İsveç Türkiye maçı ne zaman?" sorusunu soruyor.

UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye 7 Eylül'de Rusya ile karşılaştı. A Milli Takım'ımız maalesef Ruslar karşısında sahadan 2-1'lik skorla mağlup ayrıldı. Şimdi ikinci maç İsveç ile oynanacak. Şimdi tüm futbolsever aynı soruyu soruyor: İsveç Türkiye maçı ne zaman?

Haberin Devamı

İSVEÇ TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN?

İsveç Türkiye maçı, 10 Eylül Pazartesi İsveç'in Solna kentindeki Friends Arena'da Türkiye saatiyle 21.45'te başlayacak. Mücadeleyi TRT 1 naklen yayınlayacak. Mücadeleyi Jesus Gil Manzano yönetecek.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 561 maç içinde birini hükmen kazandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Haberin Devamı

Lucescu dönemindeki 13. karşılaşma

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu dönemindeki 13. maçına İsveç karşısında çıkacak. Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 12 maçta 3 galibiyet alırken, 5 kez mağlup oldu, 4 kez de eşitliği bozamadı. Lucescu yönetiminde oynadığı 5'i resmi, 7'si özel 12 maçta 14 kez rakiplerinin filelerini havalandıran Türkiye, kalesinde ise 20 gol gördü.

2018'deki ikinci resmi maç

Ay-yıldızlı ekip, İsveç karşılaşması ile 2018 yılındaki ikinci resmi maçını oynayacak. Milli takım, 2018'de oynadığı 5 hazırlık maçında 2 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, oynadığı tek resmi maçta ise mağlup oldu. Bu maçlarda 9 gol atan milliler, kalesinde ise 8 gole engel olamadı. Bu yıl oynadığı ilk karşılaşmada Antalya'da İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup eden milliler, deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kaldı, İstanbul'da ise İran'ı 2-1 yendi. Milli takım, haziran ayında İsviçre'de oynanan maçta Tunus ile 2-2, deplasmanda da Rusya ile 1-1 berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekip, UEFA Uluslar Ligi'nde ise Rusya'ya Trabzon'daki müsabakada 2-1 mağlup oldu.