A. Yavuz Kocaömer Türkiye Kas Hastalıkları Derneği
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 10 Şubat 2010 tarihinde Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin bilgi talebi üzerine bir yazı göndererek hukuki gerekçeleri sıralayarak belediyenin mülkiyetinde bulunan taşınmazın kira süresinin uzatılmayacağını ve tahliye edilmesi gerektiğini belirtiyor.

‘Kamu menfaati’

Dikkatimizi çeken, Başkan adına Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren tarafından imzalanan bu yazı şöyle sona eriyor: “Bu nedenle yukarıda belirtilen imara aykırı yapılaşmaların olması, temerrüte düşülmesi, Sayıştay denetim raporları ve buna mukabil taşınmazda yapılan faaliyetlerin bu dernekten faydalananlar açısından kamu hizmet ve etkinliğinin değerlendirilmesi sonucunda tahliyesinin ‘kamu menfaatine’ olduğu açıkça görülmektedir. Buradan anlaşılan, Derneğin faaliyetlerinin sona erdirilmesinin (hukuki gerekçeler hariç) kamu menfaatine olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Açıklanmalı!

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği 1978 yılında, yani 32 yıl önce Prof. Dr. Coşkun Özdemir öncülüğünde kurulmuş bir sivil toplum örgütü. 1991 yılında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan kiralanan arsa üzerinde, derneğin üyeleri ve hayırsever vatandaşlar tarafından 3 katlı bir dernek binası yaptırılıyor. Fizik tedavi ve mesleki Rehabilitasyon Ünitesi, toplantı salonu, bileşim kütüphanesi gibi birimleri olan dernek binasında Sağlık Bakanlığı’nın ve yerel yönetimlerin yapmakta yetersiz kaldığı hizmetleri kamuya yarar sağlayacak şekilde ve tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirildiği bizzat dernek tarafından belirtiliyor. Bu arada dernek 2006 yılında kalan 6.240 TL’lık kira borcunu da belediyenin göstereceği hoşgörüye güvenerek ödemediğini belirtiyor. Ve daha sonra bu sorumluluğu tahliye yazısı gelince yerine getirildiği anlaşılıyor. 32 senelik bir derneğin, kamu kurumunun hoşgörüsüne sığınarak birkaç yıl kiranın ödenmemesi ayrıca tartışılacak bir konu.

Sorun nerede?

Üzerinde durduğumuz nokta, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yazısında, yapılan hizmetleri kamu menfaatine uygun görmediği anlamı çıkıyor. Bu konunun açıklanması gerekir. Eğer, gerçekten 32 yıllık bir dernek kamu menfaatine uygun hizmetler vermiyorsa, bunların kanıtlanması ve belki de başka yaptırımlara gidilmesi gerekir. Ancak hal böyle değil ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu bina ve arsa üzerinde ne yapacağını kamuoyuna açıklamalı. Akla gelen bir soru da, 2006 yılının kirası 4 sene ödenmiyor da, niçin İstanbul Büyükşehir Belediyesi elinde geçerli bir yıl süreli kira sözleşmesi bulunmasına rağmen 4 sene bekliyor?

Haberin Devamı

Bir başka konu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ne gönderdiği yazıda şöyle bir ifadeye yer veriyor: “Gerektiğinde de mülkiyetimizde bulunan mevcut taşınmazda sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliğine gidilerek bu konudaki duyarlılık başkanlığımıza sergilenecektir.” Madem İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetinde bulunan taşınmazda bu faaliyet kamu yararına uygunluğu tescillenmiş bir dernek tarafından yürütülüyor da, niçin sivil toplum örgütleri şeklinde genel bir ifade kullanılıyor? Dolayısıyla durum bir hayli karışık. Belediyenin bir iddiası da, ilgili dernekten hangi somut konularda hizmet verildiği sorusuna cevap alamadığı yönünde.

Haberin Devamı

Sonuç

Ortada bir anlaşmazlık var. Sadece karşılıklı yazılan yazıları değerlendirerek bir sonuca varmak bizim açımızdan da mümkün değil. Kendisiyle, gerçi yıllardır görüşmedik ama, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sevgili Kadir Topbaş’la 35 sene öncesinden, bir de kısa dönem askerlik beraberliğimiz var. O günlerden beri tanıdığımız, insani değerleri ağır basan Kadir Topbaş, eminiz yarın yine bu sütunlarda kendisine bu konudaki tarafsızlığını göstererek bizlere, kendisine teşekkür etme fırsatını verecektir. Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tahliye kararını durdurduğunu duyduk, ama teyit ettiremedik. Eğer gerçekten tahliye kararı durduruldu ise, gerekçesinin de kamuoyu tarafından bilinmesi gerekir!

ÇENGELLİ PANO

Eziyet ediyorlar

Eşim 2007 Kasım’da felç oldu. 1500 olan sigorta gününü isteğe bağlı ile 1800’e tamamlayarak 2009 Haziran’da Manisa SGK’na Bağkur için malulen emeklilik başvurusu yaptık. Engel oranını öğrenmek için Manisa Devlet Hastanesi’ne sevk ettiler. Buradan yüzde 80 engelli raporu verdiler. Ardından Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’nden de aynı raporu istediler, oradan da yüzde 80 engelli diye rapor çıktı. SGK “Tamam, işlemleri başlattık bekleyin” dedi. Bir süre sonra isteğe bağlı sigortadan kalma borç çıkardılar. Belirli aralıklarla şu veya bu eksik diye bazı belgeler istediler. En sonunda aralık ayında “Ocak ayında maaşınız bağlanacak” dediler. Ocak ayında da “Ankara proje açmadı onu bekliyoruz” dediler. 9 aydır eşimin emekli olmasını bekliyoruz. Eşimin rapor ile alınan ilaçlar var, maaş bağlanmadığı için sağlık karnesi de çıkarmıyorlar. Daha önce emeklilik işlemlerinin çok kısa sürede yapılacağı söylenmişti. Şimdi şunu anlıyorum devlet engelliye destek olacağına daha da eziyet çektiriyor. Sunay Candan Gönder candansu421@hotmail.com

Bu dünyaya fazla mıyım?

56 yaşındayım, şehit babasıyım. Yüzde 100 çalışamaz raporum var. Ama hâlâ devlet bana şehit maaşı vermiyor. Benimle dalga geçer gibi o hastaneden o hastaneye yolluyor. 65 yaşında olmadığım için maaş bağlanmıyor. Peki ben ne yiyip içeceğim? İntihar etmek istiyorum ve yapacağım da. Çünkü dayanacak gücüm kalmadı. Eşim 3 yıl önce beni terk etti. Devletime sesleniyorum, buradan yazdım, hepsine cevap verdiler. Beni kaymakama havale ediyorlar, kaymakam da sadece kömür veriyor. Kömür yenir mi, içilir mi? Yaşamaya hakım yok demek ki neden yaşayayım? Ya bir çare bulsun devlet baba ya da bu dünyada ben fazlayım. Rahmi Yıldız / İstanbul Tel: 0539 394 09 37 askayurekgerek007@yahoo.com

Teşekkürler TESYEV

Silifke Belediye Spor Bedensel Engelliler Basketbol Takımı’na büyük özveri ve çabayla kısa sürede 8 adet Tekerlekli Basketbol Sandalyesi gönderdiniz. Bu spora gönül vermiş engelli kardeşlerimize ve kulübümüze vermiş olduğunuz desteklerden dolayı şahsım ve Bedensel Engelliler Basketbol Takımı sporcuları adına şahsınıza ve TESYEV’e teşekkür ederim. Mehmet Taşer Silifke Belediye Spor Kulübü Başkanı

Oğullarım okusun

Yüzde 70 ağır engelliyim. İki oğlum var, onları okutmak istiyorum. Borçlarım yüzünden sıkıntıdayım. Siz büyüklerimin yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi umut ediyorum. Murat Sezsen Tel: 0536 230 72 27

Sıradaki haber yükleniyor...
holder