Dünya Türkiye Kürtlere 'Kuzey Irak'a artık bomba yok' sözü vermiş

Türkiye Kürtlere 'Kuzey Irak'a artık bomba yok' sözü vermiş

Paylaş
Türkiye Kürtlere 'Kuzey Irak'a artık bomba yok' sözü vermiş

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Sözcüsü Kawa Mahmud, Türkiye'nin merkezi Irak yönetimine, sınır bölgesini bombalamama sözü verdiğini öne sürdü

Kürtlerin iddiası

Haberin Devamı

Kuzey Irak’taki Dengeazad internet sitesine açıklamada bulunan Kawa Mahmud “Umut ediyoruz ki Türkiye hükümeti bu sözüne bağlı kalsın. Türkiye’nin bu sözü her iki taraf arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini sağlayacaktır. Türkiye ve Kürdistan bölgesi arasındaki sınır bölgelerindeki durumun normalleşmesi ve istikrarın gelmesi, varolan sorunların çözülmesini sağlayacaktır” dedi.

‘Cephe değişecek’

Irak hükümetinin danışmanlarından Ahmed Reşid de aynı siteye yaptığı açıklamada Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Irak hükümetine bir mektup gönderdiğini iddia etti.

Ahmed Reşid, Türkiye’nin mektupta Irak topraklarına topçu saldırısı ve sınır ötesi operasyon düzenlemeyeceği sözü verdiğini belirterek şunları şöyledi: Türkiye mektupta ‘PKK ile yaptığımız çatışma ve savaşın cephesini değiştirmeye yönelik çaba harcayacak, bundan böyle Irak içindeki bölgeleri bombalamayacağız’ dedi.

Haberin Devamı