Spor Türkiye Letonya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Türkiye Letonya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Paylaş
Türkiye Letonya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Eurobasket 2017'de 5. maçına çıkacak milliler grup lideri ile oynuyor. Peki Türkiye Letonya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanaldan canlı yayınlanacak?

12 Dev Adam Eurobasket 2017 gruplarda son maçına çıkıyor. Türkiye Milli Takımı grup lideri Letonya ile karşılaşacak. Grubu 3. sırada bitirerek avantaj sağlamak için sahaya çıkacak Türkiye lider Letonya ile mücadele ediyor. Avrupa Basketbol Şampiyonası grup aşaması bitiyor. Peki Türkiye Letonya basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

TÜRKİYE LETONYA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?


Türkiye Basketbol Milli Takımı lider Letonya ile Avrupa Basketbol Şampiyonası gruplar aşamasında son maçına çıkıyor. Gruptan çıkmayı garantileyen Milliler 3. olup daha kolay rakip ile eşleşmek istiyor. Türkiye - Letonya basketbol maçı saat 20.45'te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak ve mücadele NTV Spor kanalındannaklen ve şifresiz olarak yayınlanacak.



Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan, TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok da antrenmanı takip etti.

LETONYA'YA DAHA ÖNCE YENDİK


A Milli Takım, Letonya ile Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde bir kez karşılaştı.

Türkiye'de yapılan 32. Avrupa Şampiyonası Finalleri B Grubu'ndaki ilk maçında, Ankara'da Letonya'yı 85-82 yenen Türkiye, organizasyona galibiyetle başladı.

9 MAÇTA 7 GALİBİYET


A Milli Takım, Letonya ile yarın tarihinde 10. kez karşılaşacak.

Türkiye, rakibiyle yaptığı resmi ve özel 9 maçta 7 galibiyet, 2 yenilgi aldı.

Dokuz maçta rakip potalara toplam 705 sayı atan milliler, potasında 642 sayı gördü.

RESMİ MAÇLAR


A Millilerin Letonya ile yaptığı resmi maçlar şöyle:

Tarih Yer Organizasyon Sonuç

29.11.1997 Riga 31. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu 84-74
28.11.1998 Ankara 31. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu 78-65
31.08.2001 Ankara 32. Avrupa Şampiyonası Finalleri 85-82

"GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN HIRVATİSTAN İLE EŞLEŞMEK."


Hidayet Türkoğlu, Letonya karşısında sahadan galibiyetle ayrılmak istediklerini ve grubu 3. sırada bitirerek Hırvatistan'la eşleşmeyi umduklarını belirtti.

Oyuncuların geride kalan maçlarda olduğu gibi son saniyeye kadar mücadele edeceklerinden şüphelerinin olmadığını aktaran Türkoğlu, "Hırvatistan Milli Takımı ile oyuncu kalitesi olarak aynı seviyedeyiz. Grupta 4. olursak eşleşeceğimiz İspanya ise oyuncu kalitesi olarak daha önde. Ama bu basketbol. Arkadaşlarımız, İspanya ya da Hırvatistan olsun son saniyeye kadar mücadele edeceklerinin bilincindeler. Gönlümüzden geçen yarınki maçı kazanıp Hırvatistan ile eşleşmek." diye konuştu.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, şampiyona başlamadan kısa bir süre önce sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılan ABD asıllı milli oyuncu Ali Muhammed'in eksikliğine ilişkin ise şunları söyledi:

"Ali Muhammed'in yokluğunda B planımız hiç olmadı. Bunu hiç düşünmedik. Ali Muhammed takımın bir parçası olmak istedi ama olmadı. Bu sakatlık, turnuva esnasında da gerçekleşebilirdi. Şampiyona öncesinde bu sakatlığın yaşanması başka bir arkadaş için iyi bir fırsat oldu. Şu ana kadar onun pozisyonunda oynayan arkadaşlar da gayet iyi işler yapıyorlar."

Oyuncuların tecrübe anlamında hayatlarında ilk defa böyle önemli bir rol üstlendiklerini vurgulayan Türkoğlu, "Bu oyuncular, kendi takımlarında şu ana kadar fazla süre alamıyorlardı. Ufuk Sarıca'nın iyi bir atmosfer oluşturduğunu düşünüyoruz. Tüm oyunculara güveninin tam olduğunu her fırsatta söylüyor ve bunu da gösteriyor. Arkadaşlarımız da sağ olsun buna iyi cevap veriyorlar. Buldukları her fırsatı en iyi şekilde değerlendiriyorlar." şeklinde görüş belirtti.

SON 2 MAÇI KAYBETTİK


A Milli Takım, Letonya ile yaptığı son iki maçında salondan yenilgiyle ayrıldı. Milliler, 3 Ağustos 2013'te Slovenya'nın Celje kentinde yapılan özel turnuvada Letonya'ya 66-61 yenildi. Rakibiyle en son 22 Ağustos 2015'te Almanya'daki Süper Cup'ta karşılaşan Türkiye, karşılaşmayı 81-79 kaybetti.

12 DEV BELÇİKA'YI 78-65'LE GEÇTİ


EuroBasket 2017’de D Grubu’nda dördüncü maçına çıkan Türkiye, Belçika ile karşı karşıya geldi. 12 Dev Adam, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nu dolduran seyircimiz önünde parkeden 78-65 galip ayrıldı ve adını bir üst tura yazdırmayı başardı. Türkiye, gruptaki son maçında 7 Eylül’de Letonya ile saat 21.00’de karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele bir üst turdaki rakibimizi de belirleyecek.

Belçika karşısında ilk iki çeyrekte üstün bir oyun sergileyen ve bölüm bölüm farkı iki hanelere çıkaran Türkiye, ilk periyodu 23-14, ikinci çeyreği ise 40-33 önde geçti. Üçüncü çeyrekte Belçika etkili alan savunması ile takımımızı zorlarken öne geçmeyi de zaman zaman başardı. Buna rağmen 12 Dev Adam üçüncü çeyreği 55-53 önde kapattı.

Son iki maçın aksine üç sayı çizgisinin gerisinden istediğimiz etkinliği sağlayamazken özellikle Semih Erden’in boyalı alanda kurduğu üstünlükle oyuna tutunduk. Son çeyrekte dar ve fiziksel olarak nispeten yetersiz rotasyonumuz nedeniyle yorgunluk baş gösterirken son dakikalarda oyun başa baş bir hal aldı. Bu noktada taraftarın da desteği ve savunmadaki agresifliğimizle birlikte Furkan Korkmaz ve Melih Mahmutoğlu’nun devreye girmesiyle 10-0’lık bir seri bulduk ve maçı koparmayı başardık.

Takımımızda Semih Erden 12 sayı ve 5 asistle adeta galibiyeti getirirken Furkan Korkmaz 14 sayıyla takımın en skorer ismi oldu. Belçika’da ise Van Rossom 13 sayı 5 ribaund ve 3 asist kaydetti.

LETONYA RUSYA'YI DEVİRDİ


2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin grubunda oynanan sabah karşılaşmasında Letonya, Rusya’yı farklı geçti. Ruslar maça iyi başlasa da daha sonra oyun dengelendi. İkinci periyotta Porzingis’i faul problemine sokan Rusya soyunma odasına 10 sayılık farkla 44-34 önde gitmeyi başardı.

İkinci yarıda ise sahada Letonya rüzgarı esti. 3’üncü periyotta Rusya’ya sadece 8 sayı imkanı veren Letonya 10 sayılık farklı eriterek son periyota 52-52 eşitlikle girdi. Son periyotta hücumda iyi işler yapan Letonya bu periyotta 32 sayı atarken, Rusya’ya 17 sayı atma izni verdi. Böylece Letonya ilk yarsını 10 sayı geride kapatığı maçı 15 sayıyla kazanmayı başardı ve D Grubu’ndaki liderliği rakibinden devraldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi 24 sayıyla Letonya’dan Janis Timma oldu.

EUROBASKET D GRUBU SON MAÇLAR


Rusya-Letonya: 69-84
Büyük Britanya-Sırbistan: 68-82
Türkiye-Belçika: 78-65

Haberin Devamı