Candaş Tolga Işık Türkiye Nato üyesi değil mi?
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye Nato üyesi değil mi?

Bundan böyle “Suriye bataklığından uzak duralım” demenin bir manası kalmadı. Zira o bataklığın da, savaşın da tam içindeyiz artık.

Dün Suriye tarafından Türkiye’ye füze saldırısı düzenlendi. Kilis’e düşen en az 8 Katyuşa füzesi aralarında 4 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu 2 insanımızın canını aldı. Ve bu Suriye tarafından gelen ilk füze saldırısı da değil. 2 ay önce yine Kilis’te bir okula atılan füze 2 vatandaşımızın canını almıştı.

Yanlış anlaşılmasın mermiden ya da bombadan değil, vaktiyle Lübnan’da Hizbullah’ın İsrail’e, Irak’ın İran’a attığı kısa menzilli füzelerden bahsediyoruz. Bizimkinin tek farkı füzeleri kimin gönderdiği muamma. “IŞİD” deniyor ama Suriye politikamız sayesinde tamamını düşman ilan etiğimiz Suriyeli grupların hepsi şüpheli.

Haberin Devamı

Ülkemiz bir savaşın içindeyken sokaktaki insanın umursamazlığı ise cabası. Memleketin bir yerine bir başka ülkeden füze atılıyor ahali üçüncü köprünün yüksekliğini, emekli maaşındaki düzenlemeyi, lokantada kadınları tartaklayan hanzoları konuşuyor... Kilis’te yaşayan bir lise öğrencisi sosyal medya hesabına, “Bugün mahallemize 5 füze düşmesi dışında ilginç bir olay olmadı” diye yazmış. Güler misin ağlar mısın?

En garipsediğim ise şu: Topraklarımıza bir başka ülkeden hem de ikinci kez füze atılmış... Kuveyt’e elinde su tabancası ile bir Iraklı girse ertesi gün bölgeye uçak gemisi yollayan NATO, Kilis’e ikinci kez füze atılıyor çıtını çıkarmıyor. Her fırsatta Batılı gazetelere cevap yetiştiren Ankara’daki büyüklerimizden bir tanesi de çıkıp “Arkadaş biz NATO ülkesi değil miyiz? Bu nasıl iş?” diye sormayacak mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder