Anadolu mutfağından tadıyla olduğu kadar ismiyle de hafızalara kazınacak, isimleri tuhaf ama hepsi gerçek ve hepsi lezzetli yemekleri ntv.com.tr için Cengizhan Kocahan derlemiş. Pancar ve yumurtanın ilginç birleşimi. Rumeli kökenli şerbetli tatlı Antalya'nın harika yöresel çorbası Üstüne reçel ya da bal dökülen yumurtalı ekmek. Evde mutfakta olan malzemelerle yapılması ile ünlü yemeğin ana malzemeleri erişte, yeşil mercimek, nohut gibi bakliyatlar. Sebze ve baharatların uyumu, kuzu etinin lezzetine karışınca ortaya çıkan mükemmel tat Gaziantep yöresinin sarımsak aşı da denen yemeği. Böreği, çorbası hatta tatlısı da var ama bizim konumuz Erzincan yöresinin bol soğanlı et yemeği. Asma yaprakları, et ve nohutla pişirilen pırtımpırt, ekşi tadıyla sofraları süslüyor. Palamutla da, kuzu etiyle de yapılır. Sırrı ise sosundaki damla sakızı. Erişteli yeşil mercimek çorbası. Bolu'nun unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetlerinden Şanlıurfa’ya özgü nefis tatlı. Anadolu’nun pek çok yerinde pişirilen hamur çorbası Bol vitaminli, iştah artıran, soğuk algınlığına kalkan bir çorba Kütahya'nın mercimekli, soğanlı böreği Akdeniz Bölgesi’nin patlıcanlı yoğurtlu mezesi. İrmik, şeker , yağ ve fındıkla hazırlanan Karadeniz’e özgü tatlı Kökü saraya uzanan zirva meyve ve kuzu eti ile pişiriliyor Hem biçimi hem de tadıyla ilgi çekici.