Ekonomi Türkiye'nin uluslararası tek emlak fuarı başladı

Türkiye'nin uluslararası tek emlak fuarı başladı

Paylaş
Türkiye'nin uluslararası tek emlak fuarı başladı

CNR Emlak Fuarı ve CNR Emlak Zirvesi, CNR EXPO Yeşilköy’de kapılarını açtı

Fuar, İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin destekleriyle düzenleniyor. Zirvede 30’un üzerinde konuşmacı, 500’ü yabancı toplam bin 200 katılımcı ile buluştu.

‘HÜKÜMETİN İNŞAATA DESTEĞİ BÜYÜK’

CNR Emlak Zirvesi açılışında konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “Ülkemizin lokomotif sektörlerinden olan gayrimenkul sektörünün sorunları tartışıp, sektörün beklenti ve önerilerini almaya çalışacağız. 2000’li yıllarda gayrimenkul sektörüyle ilgili oldukça az fuar ve zirveler düzenleniyordu son zamanlarda bu sayı oldukça arttı. Son 15 yılda önemli gelişmeler yaşanan gayrimenkul sektöründe dünyada örnek teşkil edecek gayrimenkul projelerimiz bulunuyor. Bu da hükümetimizin inşaat sektörüne verdiği önemi gösteriyor” dedi.

SEKTÖR YÜZDE 6.4 BÜYÜDÜ

Dünya ile rekabette konut sektöründeki başarıya değinen TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ise, “İnşaat sektörü alt sektörleriyle birlikte 300 sektöre hizmet ediyor. 2017’nin ilk yarısında inşaat sektörü yüzde 6.4 oranında büyüdü. Eylül sonu itibariyle Türkiye’de toplam 1 milyon 30 bin 448 konut satıldı. Geçmiş yıllara oranla bu rakam rekor kıracak gibi görünüyor” diye konuştu.

KONUT SATIŞLARI ARTTI

Konut satışlarında yılık bazda yaşanan artışa vurgu yapan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de, “Konut satışında yıllık bazda yüzde 10’luk bir artış oldu. Bu artışlarda tapu harcı ve KDV indirimlerinin etkisi oldu. Gayrimenkul yatırımlarında alım tercihlerini, kredi riski, kur riski, finansman gibi birçok unsur etkiliyor. Talep ertelenmesinin önüne geçmek üzere kampanyaların devam etmesi önemli” bilgilerini verdi.

Haberin Devamı