Gündem Türkiye o mesajı konuşuyor: İyi ki varsın Eren Bülbül!

Türkiye o mesajı konuşuyor: İyi ki varsın Eren Bülbül!

Paylaş
Türkiye o mesajı konuşuyor: İyi ki varsın Eren Bülbül!

Trabzon Maçka'da terör örgütü PKK'nın saldırısı sonrası şehit olan Eren Bülbül'ün 2 ay önce Facebook'tan paylaştığı mesaj sosyal medyada gündem oldu. Twitter'da en çok konuşulan konular arasına giren "Biri de çıkıp demiyor ki iyi ki varsın" mesajı, herkesin yüreğini burktu

Trabzon'dan dün acı haber geldi. Maçka kırsalında Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı yakınlarında dün güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasındaki çatışma çıktı.

Çatışmada Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde şehit oldu. 15 yaşındaki Eren Bülbül isimli gencin ise PKK'lı teröristleri girdikleri bir evden erzak çalarken görüp güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı. Eren Bülbül, PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle giderken terörist kurşunlarına hedef oldu.

'BİRİ DE ÇIKIP DEMİYOR Kİ EREN İYİ Kİ VARSIN'


Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül yaşamını yitirdi. Eren'in şehadeti ailesini ve ülkeyi yasa boğdu.

Eren Bülbül'ün sosyal medyadaki Facebook hesabından yaptığı "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımı dün akşam Twitter'da TT oldu.

TFF'DEN FLAŞ KARAR


Türkiye Futbol Federasyonu, süper lig maçlarına 'iyi ki varsın Eren' pankartıyla çıkılmasına karar verdi. Federasyondan yapılan açıklama şöyle;

"Trabzon'un Maçka ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik için bu hafta Süper Lig ve TFF 1. Lig'de oynanacak maçlar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Süper Lig'de 12, 13 ve 14 Ağustos'ta yapılacak karşılaşmalarda ise takımlar sahaya TFF tarafından gönderilen "Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz #iyikivarsınEren" pankartıyla çıkacak.




İşte ünlü isimlerin ve spor kulüplerin sosyal medyada yaptığı paylaşımlar:





'BEN DE ŞEHİT OLACAĞIM DERDİ'

Eren Bülbül'ün ağabeyi Arif Bülbül, terörü lanetleyerek "Ne diyeyim, bu durumda ne denir ki. Allah teröristlerin belasını versin" açıklamasında bulundu.

Büyük bir acı yaşadıklarını ifade eden ağabey Bülbül, "İnanılacak gibi değil. Eren televizyonda çatışma haberlerini izlerken şehit olduğunda çok üzülür ve kızardı, 'Ben de askere gideceğim ve şehit olacağım' derdi. Gerçekten de oldu" dedi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


Dün Trabzon'daki terör saldırısında şehit olan Eren Bülbül, bugün ikindi namazının ardından binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.


Eren'in tabutunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu omzunda taşıdı



Cenaze törenine Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ve takım kaptanı Onur Kıvrak da katıldı