Gündem Türkiye Patriot füzelerini kullanabilir

Türkiye Patriot füzelerini kullanabilir

Paylaş
Türkiye Patriot füzelerini kullanabilir

Türkiye'nin güvenliği konusunda NATO ile yapılan çalışmalarda ve ihtimaliyet planlamalarında Patriot füzelerinin kullanımının da gündeme geldiği öğrenildi. İzmir'deki NATO 'hava' karargahının da kapsamı genişletiliyor

Bazı uluslararası ajanslarda ve basında, "Türkiye'nin NATO ve ABD ile görüşerek Suriye'den gelecek tehditlere karşı ve fiili bir tampon bölge oluşturmak amacıyla sınırına Patriot füzeleri yerleştirmek istediği" iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Bali'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin NATO'dan füze satın alacağına yönelik iddialarla ilgili,''Para ödemek suretiyle Patriot alma durumunda, düşüncesinde değiliz'' dedi.

Diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre, Patriot füzeleri konusu ülkenin güvenliği ve olasılık planlamaları çerçevesinde ele alındı.

Diplomatik kaynaklar, "Türkiye'nin güvenliği ve NATO sınırlarının güvenliği bağlamında NATO çerçevesinde yapılmakta olan çalışmalar ve ihtimaliyet planlamalarında bu konu da gündeme gelmektedir" ifadesini kullandı.

İZMİR'DEKİ KARARGÂHIN YETKİLERİ ARTIYOR

Öte yandan NATO, İzmir’in Buca İlçesi Şirinyer semtinde bulunan Orgeneral Vecihi Akın Kışlası’ndaki İzmir Müttefik Hava Komutanlığı’nı, Müttefik Kara Komutanlığı’na dönüştürme kararı aldı. Bu çerçevede gelecek 30 Kasım’da düzenlenecek törenle yeni komutanlığın komutası, ABD Kara Kuvvetleri’nden Korgeneral Frederick Ben Hodges’e verilecek.

NATO Müttefik Kara Komutanlığı, 1 Aralık’tan itibaren faaliyetine başlayacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, NATO Müttefik Kara Komutanlığı’nın, gelecek nisan ve temmuz aylarında faaliyetlerine son verilecek olan Almanya Heidelberg’deki NATO Kuvvet Komutanlığı ile İspanya Madrid’teki NATO Kuvvet Komutanlığı’nın sorumluluklarını üstleneceği bildirildi.

Haberin Devamı

>> İzmir'deki NATO 'hava' karargahı, 'kara' oluyor