Spor Türkiye Ragbi Federasyonu’na kayyum atandı

Türkiye Ragbi Federasyonu’na kayyum atandı

Paylaş
Türkiye Ragbi Federasyonu’na kayyum atandı

Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu dün yaptığı toplantıda, Türkiye Ragbi Federasyonu'na kayyum atayarak 8 Aralık 2016'da yapılacak genel kurulu iptal etti

Türkiye Ragbi Federasyonu yönetim kurulu üyeleri ve Başkan Şahin Kömürcü’ye 2 ile 8 ay arasında ceza verilmişti. Federasyon yöneticileri Spor Tahkim kuruluna aldıkları cezalar nedeniyle itiraz etmişlerdi. Dün bu dosyayı görüşen tahkim kurulu, yeni delege yapısı ile yönetim hakkındaki verilen cezalar nedeniyle, sağlıklı bir karar vermek ve seçimi hukuka uygun olmasını sağlamak için genel kurulu tekrar iptal etti.

Spor Genel Müdürlüğü hukukçularından Av. Mehmet Aslan kayyum olarak atandı. Aslan, bakanlık avukatlarından iki isim belirleyecek ve federasyonu 60 gün içerisinde seçime götürecek. Seçim süreci, kararın taraflara tebliğinden itibaren başlayacak ve süreç tekrarlanacak. Başkan adayları, yeni belirlenecek delegelerden imza toplayacak ve seçime girecek.


BAŞKAN'A 8 AY CEZA VERİLMİŞTİ



Mevcut Başkan Şahin Kömürcü’ye 3 ayrı konudan toplam 8 ay, yönetim kurulu üyelerine ise 3 ile 2 ay hak mahrumiyeti cezası verilmişti. Kararların kesinleşmesine ise, Spor Tahkim Kurulu karar verecekti. Dün yapılan toplantıda tahkim kurulu sürecin sağlıklı işlemesine karar verdi ve kayyum atadı. Tahkim kurulu suçlamalarla ilgili kararını, diğer oturumlarda verecek.



İKİNCİ KEZ İPTAL EDİLDİ



İlk genel kurul tarihi 30 Ekim 2016 tarihi olan Ragbi Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu, Spor Tahkim Kurulu tarafından iptal edilmiş ve 8 Aralık 2016 tarihinde yapılması kararı alınmıştı. Ancak yaşanan süreçte ilginç gelişmeler olmaya devam ediyor. İlk genel kurulda mevcut başkan Şahin Kömürcü başkanlığa aday olamamış ve Tahkim Kurulu’na gitmişti. Tahkim Kurulu almış olduğu kararda Şahin’i haklı bularak genel kurulu iptal etmiş ve yeni seçim tarihi 8 Aralık olarak belirlenmişti. Spor Tahkim Kurulu bu seçimi de iptal ederek kayyum atanması kararı verince seçim ikinci defa iptal edilmiş oldu.


ERCAN ATA / DHA

Haberin Devamı