Spor Türkiye Rusya maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda? UEFA Uluslar Ligi nedir?

Türkiye Rusya maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda? UEFA Uluslar Ligi nedir?

Paylaş
Türkiye Rusya maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda? UEFA Uluslar Ligi nedir?

Türkiye ile Rusya UEFA Uluslar Ligi'nde karşı karşıya gelecek. Bu yıl ilk kez gerçekleşecek olan turnuva heyecanla beklenirken Türkiye Rusya maçının ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacağı merak ediliyor. Öte yandan UEFA Uluslar Ligi hakkındaki detaylar da araştırılıyor.

UEFA Uluslar Ligi turnuvası bu yıl ilk kez düzenlenecek. A Milli futbol takımımız da bu organizasyonda mücadele verecek. Türkiye ilk maçını Rusya ile oynayacak. 7'den 70'e tüm futbolseverlerin gözü kulağı bu karşılaşmada olacak. Peki, Türkiye Rusya maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?

Haberin Devamı

TÜRKİYE RUSYA MAÇI NE ZAMAN?

Türkiye Rusya maçı 7 Eylül Cuma günü Trabzon'da Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak. Mücadeleyi Portekizli hakem artur Dias yönetecek. Müsabakanın hangi kanalda yayınlanacağı ise henüz belli değil.

UEFA ULUSLAR LİGİ NEDİR?

UEFA Uluslar Ligi, 2018 Eylül ile 2019 Haziran ayları arasında gerçekleşecek. Toplam 4 lige ayrılacak olan takımlar, bu ligler içerisinde de üç yada dörderli takımdan oluşan 4 gruba ayrılacak. UEFA Uluslar Ligi'nde karşılaşmalar çift devreli oynanacak ve 6 ya da 8 maç yapılacak.

5-9 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan final aşamasında ise en üst lig olan A Liginin grup birincileri karşılaşacak. Bu aşamanın ardından ise tek maçlı eleme sistemine göre 2 yarı final maçı, üçüncülük maçı ve final aşamasından oluşacak. Ev sahibi ülke 4 yarı finalist takım arasından Aralık 2018 tarihinde belirlenecek.

Haberin Devamı

TURNUVANIN DETAYLARI

UEFA Uluslar Ligi, Milli Takımlar düzeyinde düzenlenen hazırlık maçlarının düzenli bir yapıya kavuşması için gerçekleştirilecek. Formatın uygulanması için alınan ilk karar 4 Aralık 2014 tarihinde onaylandı ve 55 milli takımın katılımıyla düzenlenecek olan UEFA Uluslar Ligi'nin 12, 15 ve 16'şar takımdan dört lige ayrılmasına karar verildi.

Ülke sıralamalarına göre UEFA üyesi 55 federasyonun milli takımlarının A, B, C ve D liglerine ayrıldığı organizasyonda, A ve B liglerinde yer alan 12'şer takım, dört grupta üçer ülke ile mücadele edecek. C liginde bir grupta üç ülke, diğer üç grupta dörder ülke boy gösterecek. D liginde ise dört grupta dörder ülke yer alacak. Liglerinde aynı grupta yer alan takımlar, birbirleriyle deplasmanda ve evinde olmak üzere maçlara çıkacak.

Liglerde düşme ve yükselme sistemi de uygulanacak. Alt liglerin tüm grup birincileri bir üst lige yükselirken grup sonuncuları (D Ligi hariç) bir alt lige düşecektir. Gruplardaki takım sayısı farklılığı nedeniyle C Liginin en kötü grup üçüncüsü de D Ligine düşecektir.

A, B, C ve D liglerindeki dörtlü finallerin kazananları, EURO 2020'ye katılım hakkı elde edecek.

Haberin Devamı