Gündem Türkiye şehitlerine eksik yürüdü

Türkiye şehitlerine eksik yürüdü

Paylaş
Türkiye şehitlerine eksik yürüdü

Sarıkamış'ta donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik için düzenlenen törene Kandil ve Mahmur Kampı'ndan törenlerle Türkiye'ye gelen PKK'lılara tepki gösteren şehit aileleri davet edilmedi

HER SENE GELİYORLARDI

Haberin Devamı

Sarıkamış’ta 95 yıl önce donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik, dün düzenlenen ‘Türkiye Şehitlerine Yürüyor’ programıyla anıldı. Sarıkamış Şehitleri’ni anmak için düzenlenen törene geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin dört bir yanından binlerce şehit ailesi katılıyordu. Ancak Kars Valiliği’nin düzenlediği dünkü törende gözler şehit ailelerini aradı. Hükümetin ‘Demokratik Açılım’ projesi sonucu geçen ay Kandil ve Mahmur Kampı’ndan Türkiye’ye gelen PKK’lıların törenlerle karşılanmasına şehit aileleri büyük tepki göstermişti.

İLK KEZ SÖNÜK GEÇTİ

Tepkili aileler, AK Partili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Nevzat Pakdil ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün katıldığı törene davet edilmedi. Önceki yıllara göre sönük geçen anma törenine katılan 2 bin kişi ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile 5 kilometrelik yürüyüşü Yukarı Sarıkamış Köyü’ndeki Sarıkamış Şehitliği’nde tamamladı.

Haberin Devamı

Mukadder YARDIMCIEL/DHA