Gündem Türkiye şehitlerini uğurladı

Türkiye şehitlerini uğurladı

Paylaş
Türkiye şehitlerini uğurladı

Türkiye, son iki günde şehit düşen 6 gencini törenlerle uğurladı

Hakkari, Tunceli ve Diyarbakır'daki saldırılarda şehit düşen 6 asker bugün düzenlenen törenlerle defnedildi.

Tunceli'deki Sarıyayla Karakolu'nda şehit olan karakol komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in cenazesi memleketi Kilis'te toprağa verildi. Şehit için Tekye Camisi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlere binlerce kişi katıldı.

KAYSERİ'DE OLAYLAR ÇIKTI

Tunceli'deki Sarıyayla Jandarma Karakolu'nda şehit olan bir başka asker, Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in cenazesi Kayseri'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Hunat Camisindeki cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze töreni öncesi, şehidin babası Mustafa Koçyiğit ve yakınları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Terör örgütü aleyhine sloganlar atarak şehitliğe doğru yürümek isteyen vatandaşlar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis ekipleri, şehitliğe alınmayan vatandaşları engellemekte güçlük çekti.

BİN ARAÇLIK KONVOY

Sarıyayla Jandarma Karakolu'na şehit düşen Adem Şimşek'in cenazesi yaklaşık bin araçlık konvoy eşliğinde Dalaman'dan Fethiye'nin Alaçat Köyü'ne getirildi.

Yol boyunca vatandaşlar tarafından durdurulan konvoy, yaklaşık 2.5 saatte şehit askerin köyüne ulaşabildi. Şehit askerin köyünden geçen Fethiye-Kaş çevre yolunu ulaşıma kapatan vatandaşlar, terör örgütünü protesto ettiler.

ASKER ARKADAŞI BERESİNİ TABUTA BIRAKTI

Sarıyayla'da şehit olan Komando Er Ahmet Eyce'nin cenazesi, Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Ahmet Eyce'nin babasının evinin önündeki ilk törende şehit yakınları ve vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Daha sonra cenaze, konvoy eşliğinde Ulu Cami'ye getirildi. Şehit Eyce'nin Tunceli'deki asker arkadaşı olduğu ve izne geldiği öğrenilen Ayhan Durmaz da, komando beresini arkadaşının tabutunun üzerine bıraktı.

Çukurca'da mayın patlaması sonucu şehit olan piyade er Halil İbrahim Ertaş'ın cenazesi Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Karayakup köyünde toprağa verildi.

Köy camisindeki cenaze törenine Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

TEĞMEN'İN EVİNDE BÜYÜK ACI

Diyarbakır Lice'deki çatışmada şehit olan Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun Samsun'daki evinde acı yaşanıyor. Altunoğlu'nun Bahçelievler Mahallesi, Tunalar Geçidi'ndeki Gürol Apartmanı'ndaki evine şehit olduğu haberi sabahın erken saatlerinde ulaştı.

Haberin duyulmasının ardından evin bulunduğu mahalle bayraklarla donatılırken, şehit Teğmen Altunoğlu'nun evininin önünde de güvenlik güçleri ile sağlık ekipleri bekletilmeye başlandı.

Baba Altunoğlu, ''Oğlum bir yıldır Lice'de piyade komando olarak görev yapıyordu. 2 ay sonra üsteğmen olacaktı. Acımız büyük, başımız sağ olsun. Söyleyecek bir şeyim yok'' dedi.

3