Ekonomi Türkiye üç kıtanın tarım bahçesi olacak

Türkiye üç kıtanın tarım bahçesi olacak

Paylaş
Türkiye üç kıtanın tarım bahçesi olacak

Sağlık, tarımsal verimlilik ve yüksek teknoloji alanlarının lider firmalarından Alman Bayer, Türkiye'nin, Batı Asya, Afrika ve Avrupa'nın 'tarımsal bahçesi' olacağına inanıyor

Türkiye’deki köklü yabancı sermaye kuruluşlarından Alman Bayer, geçen yıl kriz nedeniyle küresel çapta yüzde 5 küçülürken, Türkiye’de cirosunu TL’deki değer kaybına rağmen yüzde 1 büyüterek 429 milyon euro’ya çıkardı.

Haberin Devamı

Bayer Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Plischke, Türkiye’nin Bayer için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, “2020’de Türkiye’nin nüfusu 84 milyona, 40 yaş üzeri nüfusun toplam nüfusa oranı yüzde 30’dan 37’ye çıkacak. Sağlık ihtiyaçları artacak, bizim de yatırımlarımız sürecek” dedi.

GELECEĞİNE İNANIYORLAR

Bayer, sağlığın yanı sıra geleceğin kritik sektörlerinden tarımsal verimlilik ve yüksek teknoloji alanlarında da çalışıyor. Wolfgang Plischke, dünya nüfusu arttıkça, tarımsal ihtiyacın büyüdüğünü hatırlatarak, bu alanda Türkiye’nin geleceğine inandıklarını ifade etti.

Wolfgang Plischke şöyle konuştu: “Avrupa, Afrika ve Batı Asya’nın nüfusuna 2020’ye kadar 320 milyon insan eklenecek. Türkiye’nin bu bölgelerin ‘tarım bahçesi’ olabileceğine inanıyoruz. Tarımsal alanda ona göre bir strateji yürütüyoruz.”

Haberin Devamı

İLAÇ KARARI BİZİ ETKİLEMEDİ

Bayer Türk Genel Müdürü Sebastian Guth, hükümetin yeni ilaç düzenlemesini, kriz tedbiri olarak gördüklerini belirterek, “Hükümetin kararını anlayışla karşıladık” dedi.

Guth, “Bu karar Türkiye’ye bakışınızı etkiledi mi?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Bayer Türkiye’ye uzun vadede kalıcı bakıyor. Bu tür sorunlar yatırımlarımızı etkilemez, kısa vadede tedbirimizi alırız. İlaçta Türkiye’nin potansiyeli yüksek.”