Gündem Türkiye Uğur Mumcu'yu anıyor

Türkiye Uğur Mumcu'yu anıyor

Paylaş
Türkiye Uğur Mumcu'yu anıyor

Uğur Mumcu, 17 yıl önce bugün, otomobiline yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti

Gazeteci Uğur Mumcu, 17 yıl önce, 24 Ocak 1993 Pazar günü, bir hasta ziyareti için çıktığı evinden otomobiline binerken uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitirmişti.

Katledilişinin 17. yılında Gazeteci Mumcu için Türkiye'nin dört yanında anma etkinlikleri düzenlendi. Uğur Mumcu, bir hafta boyunca da tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle anılacak.

Ankara'daki bugünkü anma etkinlikleri programında Batıkent Uğur Mumcu Parkı'ndaki Uğur Mumcu anıtına çelenk bırakılması, Gaziosmanpaşa semtinde Uğur Mumcu'nun sokağındaki evinin önünde gösteri, Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri ziyareti gibi etkinlikler vardı. CHP İstanbul İl Örgütü tarafından hazırlanan İstanbul'daki anmanın ana mekanı ise Harbiye'deki Uğur Mumcu anıtı. Mumcu'yu İzmirliler ise Narlıdere Limanreis Mahallesi'ndeki anıtı başında anıyor.

KABRİ BAŞINDA HÜZÜN

Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene, eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu, oğlu Özgür Mumcu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile partinin merkez ve ilçe teşkilatı üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, "Vurulduk Ey Halkım, Unutma Bizi", "Korkmadan Öldük Ey Halkım, Unutma Bizi", "Unutmadık, Unutmayacağız" yazılı dövizler taşıdı, Mumcu’nun kabrine kırmızı karanfil bıraktılar ve mum yaktılar. Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu da törene katılan herkese teşekkür etti. CHP Genel Sekreteri Sav da törene katılanlara teşekkür ederek, "Sağolun" dedi.