Gündem 'İddialar gerçek dışı'

'İddialar gerçek dışı'

Paylaş
'İddialar gerçek dışı'

İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde bulunan Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi çalışanlar kurum ile ilgili iddalara cevap vermek amacıyla basın açıklaması yaparak, Çağdaş Hukukçular Derneği'nin hazırladığı raporun gerçek dışı olduğunu söyledi

İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde bulunan Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi Çalışanlarının Sesi Derneği Başkanı İsmet Çatal ve dernek üyeleri mesai bitimi Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde biraraya geldi.

Geçen günlerde Çağdaş Hukukçular Derneği’nin hazırladığı raporda yer alan Yenişakran Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlü çocukların işkence gördükleri ve buna benzer diğer yapılan açıklamaların, cezaevi çalışanlarını çok üzdüğü ifade edildi.

Açıklamayı okuyan İsmet Çatal şunları söyledi: "İddalar gerçek dışı. Her zaman yapıldığı üzere yine belirli odaklar tarafından ceza infaz kurumları ve burada çalışan yaklaşık 4 bin personel asılsız, gerçek dışı iftiralarla zan altında bırakmaya yönelik açıklamalar yapılmaktadır. Bu camianın adına asılsız lekeler sürülmeye çalışılmaktadır.

Bu durum her zaman olduğu gibi camiamızı üzmekte ailelerimiz yıpratmaktadır. Dile getirilen iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Biz, burada sadece bize atılan lekeyi değil. Kurumlarımızda bulunan Çocuk hükümlülerin ve onları dışarıda umutla bekleyen ailelerinin de bu asılsız haberlerle nasıl yıpratılmaya çalışıldıklarını anlatmaya çalışıyoruz. Cezalarını tamamlayıp ailelerine kavuşacak çocuklarımızın ve ailelerinin siyasi rant uğruna ya da başka amaçlarla yıpratılmamalarını da istemiyoruz. Çünkü biz onların aileleri ile geçirebilecekleri mutlu günler için mesai yapıyor emek harcıyoruz."

ÖZLÜK HAKLARI YÖNÜNDEN MAĞDURUZ

Özlük hakları konusunda ve ekonomik anlamda mağdur olduklarını belirten Çatal açıklamayı şöyle sonlandırdı: "Diğer güvenlik sınıfına dahil meslek gruplarıyla aynı işleri yapmamıza karşılık. Onların faydalandığı haklardan faydalanamıyoruz. Yıpranma hakkımız yok. Güvenlik tazminatını alamıyoruz.

Çoğumuz üniversite mezunu olmamıza rağmen kadro derecesi olarak ilkokul mezunu gibi değerlendirilmek derece olarak 5’ten aşağı düşememek hepimizi derinden yaralamaktadır. Toplumu suçludan korumak olduğu kadar bir şekilde suça itilmiş insanları topluma kazandırmaktır. Bu uğurda çoğu zaman kendi çocuklarımıza, eşlerimize ayıracağımız zamanı kurumlarımda harcayarak fedakarlıkta bulunurken, zaten gerek özlük hakları bakımından, gerekse ekonomik anlamda emeğimin karşılığını alamazken, birde asılsız iddialarla suçlanmamız bizleri psikolojik olarak derinden incitmektedir."