Gündem 'Yargıtay imamı' iddiasında flaş gelişme

'Yargıtay imamı' iddiasında flaş gelişme

Paylaş
'Yargıtay imamı' iddiasında flaş gelişme

Yargıtay Birinci Başkanlığı, Yargıtay imamı iddialarıyla ilgili kararını verdi. Daire, iddiayla ilgili herhangi bir işlem yapılmamasına karar verdi

'Yargıtay İmamı' iddiasını ilk dile getiren isim Eski Meclis Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'di. Şahin, elinde olduğunu iddia ettiği belgeleri Yargıtay yetkililerine verdiğini açıklamıştı. Şahin, Fethullah Gülen'in suçlanan yargı mensubu üzerinde kritik davalara müdahale ettiğini ileri sürmüştü.

Haberin Devamı

"HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILMAMASINA KARAR VERİLDİ"

Yargıtay Birinci Başkanlığı, "Yargıtay imamı" iddialarına ilişkin, "Muhakkik raporu, başvurucu ile diğer kişilerin beyanlarının birlikte incelenmesi sonucunda, dosyaya sunulan hiçbir delilin, soruşturmanın bir sonraki aşamasına geçmeye imkan verecek nitelikte olmadığı değerlendirilerek, ileri sürülen iddiayla ilgili herhangi işlem yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir" açıklamasında bulundu. Yargıtay Birinci Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada; bugün ulusal bir gazetede "Yargıtayın imamına işlem yapılmadı" başlığıyla bir habere yer verildiği ifade edildi. Anılan haber içeriğinde özetle, "Başvuru sahibinin tanık olarak gösterdiği iki avukatın ifadesine başvurulma gereği duyulmaksızın, inceleme konusu iddia hakkında işlem yapılmasına yer olmadığı kararı verildiğinin" belirtildiğine işaret edilen açıklamada, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gereği duyulduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Başvuru sahibi, Yargıtaya gönderdiği yazılı beyanında isim belirtmeksizin iki avukattan aldığı bir kısım bilgilerden bahsetmiştir. Muhakkike verdiği ifadesinde ise avukatlardan birinin yakın akrabası olduğunu belirterek, tanıklıktan çekinme hakkını kullandığını beyan etmiş, diğer avukatın ise ismini vermemiştir. Tanık olarak dinlenilen başvurucu tarafından çekinme hakkı kullanıldığı için CMK’nın 210/2 maddesi uyarınca, tanıkların delil olarak değerlendirilme yasağı söz konusu olduğundan, ifadelerinin alınması yasal engel nedeniyle mümkün olmamıştır."

Araştırma kapsamında başvuru sahibinin ifadesinde belirttiği üyenin son 10 yıla ilişkin yurt dışı çıkış bilgileri ile diğer bir kısım kurumlardan getirtilen belgeler üzerinden yapılan inceleme sonucu rapor düzenlendiği belirtilen açıklamada,"Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunca muhakkik raporu, başvurucu ile diğer kişilerin beyanlarının birlikte incelenmesi sonucunda, dosyaya sunulan hiçbir delilin soruşturmanın bir sonraki aşamasına geçmeye imkan verecek nitelikte olmadığı değerlendirilerek, ileri sürülen iddiayla ilgili herhangi işlem yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı