Gündem İstanbul Adliyesi'nde esrarengiz kaçış

İstanbul Adliyesi'nde esrarengiz kaçış

Paylaş
İstanbul Adliyesi'nde esrarengiz kaçış

Çağlayan Adliyesi'nde skandal iddia: Hakim İslam Çiçek'in 'Kaç İsmail' diye bağırdığını iddia etti..

22 Temmuz Operasyonu nedeniyle gözaltına alınan polislerin durumunu takip etmek için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sorguya ne zaman devam edileceğini öğrenmek üzere sorgu yargıcının odasına gittiklerini, o sırada kimliği belli olmayan bir kişinin odada bulunduğunu söyledi. Hakim İslam Çiçek'in o sırada emniyet müdürleri ile toplantı halinde olduğunu anlatan Tanal, hakim İslam Çiçek'in 'Kaç İsmail' diye bağırdığını iddia etti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer19697","19697","201407","19697-165252.jpg","1", "0","İstanbul Adliyesi'nde esrarengiz kaçış");

Tanal, olayı şöyle anlattı: "Avukatlarla beraber soru yargıcının odasına gittik. Ne zaman sorguya devam edeceksiniz, ne zaman duruşma başlayacak diye. 'Buradaki Emniyetçiler ile toplantı halindeyim' dedi. Bir yargıç, bu soruşturmayı yürüten Emniyet Müdürü ile görüşemez. Görüşürse suç işlemiş olur. Onun tesirinde kalmış olur. Bizzat bu soruşturmayı başlatan İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile toplantı yapmanız suçtur, dedik. O arada sorgu yargıcı, 'İsmail kaç' dedi. Hukuk devletinde yargıç birine 'Kaç' diyorsa, orada haydut devlet vardır."

"GÖZALTI SÜRESİ DOLDUKTAN SONRA 1 SANİYE BİLE HİÇ KİMSEYİ TUTAMAZSINIZ"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgi Tanrıkulu da, gözaltı sürelerinin dolduğunu söyleyerek “Gözaltı süresi dolduktan sonra 1 saniye bile hiç ki diye konuştu. Savcılara seslenen Tanrıkulu, gözaltı süresi dolan şüphelilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

"YARGI İNTİKAM ARACI HALİNE GETİRİLDİ"

İktidarın insanlara yurttaş gözüyle bakmadığını savunan Tanrıkulu, “Dün askerlere, siyasetçilere, belediye başkanlarına uygulanmadı, bugün de düşmanlaştırılan polis memurlarına uygulanmıyor. Düşman ceza hukuku uygulanıyor. Yargı intikam aracı haline getirildi" şeklinde konuştu. Tarafsız bir yargı ortamının olmadığını söyleyen Tanrıkulu, “Atanmış, görüşleri belli olan hakimler var. Bu hakimler kendi ortamlarında bu soruşturmayı yürüten emniyet müdürleriyle, kimliklerini bilmediğimiz, 'Kaç İsmail' diye hakimin seslendiği insanlarla hukuku gerçekleştirmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.