Yazgülü Aldoğan Ben yanmasam sen yanmasan...
HABERİ PAYLAŞ

Ben yanmasam sen yanmasan...

En ağır cezalara, tehditlere, ölüme rağmen doğru bildiğini söylemekten şaşmayan ve haklılığı tarihe geçmiş bilim insanları vardır. Baldıran zehirini içen Sokrates gibi, “Dünya dönüyor” diyen Galileo gibi... Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü de bugün “Evren ve Evrim” konulu son dersini verip cezaevine girecek! Pekünlü, hapis cezasına Nazım Hikmet’in “Ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa” dizeleriyle meydan okuyor! “Yanmak, gökbilimcilerin yazgısıdır.

Haberin Devamı

Üzerinde çalıştıkları yıldızlar en sıcağına dek yanar; gözlemevleri yanar; iğrenç bir zorlamayla engizisyon önünde diz çöküp pişmanlığa davet edildiklerinde yürekleri yanar; kafaları kazınır zindanlara atılırlar, hem kendileri hem de yakınları yanar” diyor. Pekünlü’nün başını yakıp hapse mahkum ettiren de dersine bile girmeyen ama eğitimi engelliyor diye şikayet eden türbanlı öğrenciler.

Rennan Pekünlü cezasını çekmek üzere teslim olmadan önce bugün İzmir’de sabah 9.30’da Küçük Park’ta öğrencilerine son dersini verecek. Kadın-erkek eşitliğine inanmayan erkekleri baştacı edenler, kadın haklarına ve aydınlanmaya inanan bir bilim adamını hapse mahkum ettiriyor!

Tarih her dönem, kendisini aydınlatmak isteyenleri yakan karanlık ruhlara tanıklık ediyor!

BAŞKA BİR DÜNYADAN GELDİM!

Fatoş Karahasan’ın artık tiryakisi olduğum tam gün süren konferans panellerinden birindeydim yine. Gerçekten konuşmacıların aktardığı başka bir dünya! Bakın aldığım bir kaç nota: Cep telefonumuza günde 150 defa bakıyoruz; “Cep telefonumu kaybetmektense cüzdanımı kaybetmeyi tercih ederim” diyenlerin oranı artıyor. Sosyal medya çok tehlikeli olabiliyor; 20 yılda kazanılmış itibar, 5 dakikada yok olabiliyor.

Google, 50 ülkede 100 ofisle 50 binden fazla çalışana ulaşmış. IBM, çalışanlarının sosyal medya kullanımını o kadar destekliyor ki hepsi yılda en az bir kez sosyal medya eğitimi almak zorunda, çalışanlar sosyal medya elçisi olabiliyor. Sitelerinin 400 bin kullanıcısı var ve bir dosya 60 milyon defa indirilmiş! Ülker; Mutlu Et, Mutlu Ol kampanyasına yurt dışındaki şirketleri de destek verince ilk kez global dünyada tt olmuş.

Haberin Devamı

Gelecekte kablo kalmayacak; herkes mobil olarak internete girecek; istediği yerde istediği saatte çalışacak. Çalışanların değil, üretenlerin işe alınacağı dönem geliyor! Online, resmiyet kaldırmıyor. Buradaki rahatlık diğer kurumsal yerlere yansıyacak, gevşeyeceğiz! Ben size demedim mi başka bir dünyadan geliyorum diye... Bizde olur mu?

Çığ gibi geliyorlar, bütün o tutucu, sert, katı olanları da süpürüp geçecekler!

GELECEĞİN TURİZMİ DİJATELDE ŞEKİLLENECEK!

“Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği” bugün Antalya’da 1200 kişinin katılımıyla başlayacak 1. Uluslararası Resort Kongresi’nin konusu. Dünyada en çok ziyaret edilen 6. ülke olan Türkiye için turizmin önemi çok büyük. 32.5 milyar dolar turizm geliri çok büyük gözükmese de istihdam katkısı büyük olan sektör, aynı zamanda gıdadan tekstile o kadar farklı sektörleri etkiliyor ki! Kongre öncesi İstanbul’a kadar gelip bizleri davet eden Antalyalı turizmci dostlarımızın paylaştıkları rakamlar bilmeyen için çok şaşırtıcı.

Haberin Devamı

İki bin yatağa ulaşan 3 otelin sahibi bir otelci, yılda 2 milyon yumurta, 70 ton et, 70 bin şişe şarap tüketildiğini anlatıyor tesislerinde! Antalya bölgesinin müşterisi Almanlar ve Ruslar. “Ruslar sayıca üstün gelecek gibiydi ama petrol fiyatlarının düşüşü gelişleri azaltabilir, tanıtımları arttırmak gerek” diyorlar. Geleceğin turizmi dijital dünyada şekillenecek.

Onları da kongreden sonra paylaşırız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder