A. Yavuz Kocaömer Kocaömer'i sevmeyenler
HABERİ PAYLAŞ

Kocaömer'i sevmeyenler

Haberin Devamı

Bundan birkaç yıl önce Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız, müşterek bir dostumuza şöyle diyor: “Yavuz Kocaömer’i de sevmeyenler var.” Zamanın spor bakanını çok iyi anlarız. Çünkü onun çevresindekiler gerçekten bu satırların yazarını sevmezler. Lafı uzatmadan bunların hangi gruplara dahil kişiler olduğunu sıralayalım.

- Engellilerden ve spordan sorumlu, görevlerini yapmayan veya yapıyormuş gibi gözüken bakanlarımız
.- Bu bakanlarımızın basın danışmanları.
-Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde yıllarca sadece siyaset peşinde koşup hiçbir işe yaramayan muhtelif kademede çalışanlar, “Gelen ağam, giden paşam” diyenler.
-Görevini yapmayan, bulundukları illerde engellileri düşünmeyen, abuk sabuk konuşan, hatta milli takımların kendi illerinde kamp yaptığı zamanlar, sanki bir şey yapıyorlarmış gibi kitabına uydurup harcırah alan Gençlik ve Spor İl Müdürleri.
- Engellilerin sırtından para kazanan ve onları istismar eden engelli ve engelsiz kişiler.
- Laftan başka bir şey üretmeyen federasyon başkanları ve yönetim kurulu üyeleri.
- Engellilerle, sadece ilgilenmiş olmak için ilgilenen belediyeler.
- Engelli sporlarını, defalarca anlatmamıza rağmen, hâlâ bu sporların “Dandik” olduğunu düşünen, hasbelkader spor teşkilatında yönetici olmuş kişiler.

[[HAFTAYA]]

Bu görevlerdekilerin bizi sevmemesi kadar doğal bir şey olamaz. Çünkü biz çoğunlukla onların tekerlerine ‘Çomak’ sokarız. Onları yazılarımızla Türkiye’ye tanıtırız. Yanlışlarını yazarız. Ayrıca bizi sevip sevmemeleri de önemli değil. Sevmeyen 100 kişi ise, sevenlerimizin yüz binler olduğunu biliyoruz ya, o da bize yeter. Önemli olan bizi değil, itiraf edemeseler bile yaptığımız işleri sevmeleri.

Not: Bu yazı 4-5 sene önce bu sütunlarda yayınlandı. Arada geçen süre içinde Yavuz Kocaömer’de bir değişiklik yok. Bu arada yukarıdaki bizi sevmeyenler 2 kez değişti. Gelenlerle, gidenler arasında maalesef bir fark yok!

Dr. Trawinski, hiçbir maddi karşılık beklemeden tekerlekli sandalye basketbol antrenörü seminerleri için dördüncü kez Türkiye’ye gelmişti. Alman spor adamı 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybetti. O zamandan beri Dr. Trawinski için turnuvalar düzenleniyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF), Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin (TMPK) organizasyonunda ilk turnuva 2001 yılında yapıldıktan sonra, 2 yılda bir yapılmasına karar verildi; 2003, 2005, 2007 ve 2009’da organize edildi. 2011 yılında zamanın Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu uygun görmediği için bu turnuva yapılamadı.

2014 yılındaki turnuva ise, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İspanya, İtalya ve Kanada’nın katılımı ile küçük bir dünya şampiyonası haline geldi. Tekerlekli sandalye basketbolumuza katkıda büyük emeği olan bu Alman spor adamını 2016 yılında yeni bir turnuva ile anmak gerekiyor. 2016 Rio Paralimpik Oyunları da göz önüne alındığında şimdiden planlamasının yapılması gerekir diye düşünüyoruz. TESYEV ve TMPK bu konuda destek vermeye hazırdır. Yeter ki Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bu vefalı davranışı devam ettirmek istesin. Öte yandan, yine TBESF ile TESYEV’in müşterek 2 yılda bir düzenledikleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı rahmetli Sinan Erdem için düzenlenen turnuvanın da bu sene yapılmadığını hatırlatmak isteriz. Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası dolayısıyla bu saatten sonra yapılamayacağı da ortadadır. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun ‘Vefa’ konusunda daha duyarlı davranması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu dünya kimseye kalmıyor.

ÇENGELLİ PANO


‘Yardım bekliyoruz’

45 yaşındayım. Engelli aylığı alıyordum, kesildi. Annemle birlikte yaşıyorum. Annemin de geliri yok, benim de. Faturalarımızı ödeyemiyoruz. Tüm duyarlı insanlardan yardım bekliyoruz. Not: İsim ve adres bizde saklı. İlgilenenler 0212 238 71 91 no’lu telefondan bilgi alabilir.

Zor durumdayız’

Nevşehir Belediyesi’nden malulen emekliyim. Evli ve 3 kız, 1 erkek çocuk babasıyım. 3 çocuğum okuyor. Maddi olarak zordayım. Evimin elektrik, su ve doğal faturasanı ve kiramı ödeyemedim. Ankara’da oturuyoruz. Zengin iş adamlarından, yardım severlerden yardım bekliyoruz. Not: İsim ve adres bizde saklı. İlgilenenler 0212 238 71 91 no’lu telefondan bilgi alabilir.

‘Boncuk işi yapıyorum’

6.5 senedir cezaevindeyim. Daha 4 sene cezam var. XXXL beden Beşiktaş forması, eşofman takımı ve atkısı rica ediyorum. Ayrıca burada boncuk işi yapıyorum ama boncuğum, ipim ve iğnem yok. Tüm hayırseverlerden maddi yardım bekliyorum. Yunus Karip Delice K.C.E C-8 Koğuşu/Kırıkkale

‘Kıyafet yollar mısınız?’


33 yaşındayım. Daha 10 yıl cezam var. Gelenim, gidenim yok. Daha önce kaldığım koğuşta eşyalarımı yağmaladılar. Savcılığa suç duyurusunda bulundum ama alabileceğimi zannetmiyorum. Sizlerden ricam bana 46 beden kumaş pantolon, eşofman takımı, 44 numara spor ayakkabı, tişört, kemer göndermeniz. Şimdiden teşekkür ederim. Ferdi Çelik 2 no’lu L Tipi Kapalı Cezaevi Maltepe/İstanbul

‘Arayanım yok soranım yok’

Maddi durumu iyi olmayan birinin cezaevindeki halini tahmin edersiniz. Geleni olmaz, gideni olmaz, soranı hiç olmaz. Cefakar bir eşim var, onun sevgisi sayesinde ayakta duruyorum. Maddi sıkıntımız çok. İnsan kirasını ödeyemiyorsa bir de eşi cezaevindeyse hep ötekileştirilir. İnanın ki zor durumda olmasam bu talepte bulunmazdım. Sizlere yapmış olduğunuz sosyal faaliyetler için tebriklerimi gönderirdim. Çünkü sizler saygıyı hak edenlersiniz. Tayfun Bayraktar 1 no’lu L Tipi K.C.E E 10 Koğuşu Sincan/Ankara

‘Mektuplaşalım’

36 yaşındayım, 3 yıldır mahkumum. 6 yıl daha cezam var. Cezaevindeki günlerimi çokça kitap okuyarak geçiriyorum. Maddi ve manevi hiçbir beklenti içinde değilim. Kendime yetebiliyorum. İnsanların duygu ve düşüncelerine saygı duyan, olgun kişilerle mektup arkadaşlığı yapmak istiyorum. Yavuz Selim EREN E Tipi Kapalı Cezaevi D/7/ Manisa



Sıradaki haber yükleniyor...
holder