Yazgülü Aldoğan MHP'ye verilen oylar boşa gitti
HABERİ PAYLAŞ

MHP'ye verilen oylar boşa gitti

Yazıklar olsun “AKP karşıtıyız” diye MHP’ye oy veren herkese! Bu kadar mı at gözlüğü takılır? Oysa seçim sonrası nasıl da umutlanmıştık. Muhalefet birleşerek hiç olmazsa meclis başkanlığını alır da meclis doğru dürüst yönetilir diye nasıl da sevinmiştik. Eksik olmasın Sn. Bahçeli sayesinde hevesimiz kursağımızda kaldı. MHP’ye tıkaç görevini uygun gördü, yüzde 60’lık muhalefet cephesini HDP’yi bahane edip görmezden geldi. AKP’ye payanda olmayı tercih etti. Ve çok rahatlıkla TBMM’nin elini güçlendirecek bir başkanlığı AKP’ye hediye etti! Bundan sonrası da istemem yan cebime koy tarzında AKP-MHP koalisyonudur, bakmayın siz öyle AKP, HDP’yle koalisyon kursun deyip durduğuna. Ona bakarsanız, seçime gidilsin MHP tek başına iktidar olacaktır diye hayal bile görüyor. Buraya yazıyorum, seçime gidilsin, MHP aldığı bu oyu da kaybedecektir! MHP, erken seçime giderek AKP’yi iktidara getirdi. Her sıkıştığında destek çıktı. Şimdi başkan seçtirdi, yarın koalisyon yapar, 3. Milliyetçi Cephe’yi kurar. AKP’ye kızgınız diye MHP’ye oy verenler de kına yakar.

Haberin Devamı

Kulislerde yokum

Bundan sonrası, Ankara’nın derin kulislerinde izlenebilecek bir koalisyon kurulma çalışması. Bana bir kaç gün izin verin, tükenmişlik sendromuna girmeden birkaç gün dinleneyim, yürüyüş, spor, meditasyon filan, kendime geleyim. Sonra dalarız yine derin analizlere! Görüşmek üzere.

Güneş ve rüzgar neyimize yetmiyor?

Greenpeace bürokrasinin hazırlamadığı kalite ve kapsamda bir enerji raporu açıkladı. Bu rapora göre Türkiye’nin 2023 ve hatta 2050’ye kadar enerji yol haritasında rüzgar ve güneş enerjilerine odaklanması tavsiye ediliyor. Oysa hükümetin program ve uygulamaları bunun tam tersi: Kömür, termik ve nükleer santraller... Raporda teknik detaylarıyla birlikte bütün gerekçeleriyle, özellikle nükleer enerjinin ne kadar pahalı ve tehlikeli olduğu anlatılıyor. Her anlamda büyük tehlike Üstelik nükleer enerji, Japonya’daki korkunç kazadan sonra artık tüm dünyada terk ediliyor. Bir nükleer santralin yapımı en az 10 yıl sürüyor ve isteyince kapatılamıyor. AKP hükümeti ise Akkuyu Nükleer Santrali’nin temelini, bütün karşı çıkmalara rağmen seçim çalışmaları kapsamında gururla attı. Kömür kullanan santrallerin yarattığı hava kirliliğinin yanı sıra, Türkiye’de yüksek kapasiteli kömür kalmadığından kömür, artık ithal ediliyor. Kömür madenleri işletmeciliğinde başımıza gelen kaza ve can kayıpları da ortada. Gelişmekte olan bir ülke olarak Türkiye’nin enerji ihtiyacının yükselerek artması, uzmanları yeni enerji kaynakları bulmaya itiyor. Anadolu’da gün geçmiyor ki bir su kaynağının üzerine HES yapılması yöre halkının tepkileriyle karışıklığa yol açmasın. Burada gerçekten sorulması gereken soru, sürdürülebilir ve en az kirlilik yaratan yöntem olduğu halde, devletin rüzgar ve güneş enerjisini niye önemsemediği. Greenpeace Enerji Raporu’nu hazırlayan enerji uzmanları Dr. Sven Teske ve İbrahim Çiftçi’ye göre iklim bozulmasının da önüne geçmek için önerilen bu yol; yapımı en fazla 2 yıl süren, verimliliği yüksek rüzgar enerjisi. İstihdam yaratmakta da daha yararlı olan bu enerjinin bütün dünyada hızla artan oranda uygulanabildiği halde Türkiye’de çok da önemsenmemesinin nedeni, diğer enerji santrallerinin lobi ve rant faaliyetleri olmasın sakın? Hatta söylemeye dilim varmıyor, komisyonların yüksekliği?..

Haberin Devamı

Dindarlık ölçü olabilir mi?

Haberin Devamı

AKP’nin tek parti hükümetinin denetim altına alınması için CHP’yle koalisyonu destekliyordum. Çocuklarımız için. Şu hale bakar mısınız, orta öğretim için sınava giriyorlar, 20 tane din dersi sorusu soruluyor! Eğitim mi yapılıyor, ibadet mi? Bir öğrencinin dindar olması, iyi bir Anadolu Lisesi’ne girebilme ölçüsü olabilir mi? Bu nasıl çarpık bir zihniyet? Tamam din dersi okutuyorsun, ama bunu sınavda önemli bir ölçü yapmak, Anayasa’nın din ve vicdan özgürlüğüne aykırı. Nitekim rezalet bununla bitmiyor: Din dersinden sözüm ona muaf tutulmuş Müslüman olmayan öğrenciler, sınavda bu soruları yanıtlamadıkları için 0 puan almış gözüküyor! Kıyamet kopunca hadi sil baştan hesaplandı puanları. Din dersinin zorunlu olmasına karşı çıkanlar, Avrupa Komisyonu kararına rağmen ne oldu? Hiç. Bizimkilerinki IŞİD’in light zihniyeti. İstesen de istemesen de matematiği doğru dürüst öğreneceğine, anlamını bilmediğin duaları ezberleyeceksin. Zorunlu İHL Puanın yetmiyorsa da istemesen bile imam hatip liselerine gideceksin. 500 tam puan üzerinden 380 puanın altında kalan öğrenciler, sözüm ona halk istedi diye imam hatip lisesine çevrilen okullara gitmek zorunda, çünkü normal lise kalmadı! Halk istedi yaptık diyorlar ama ıspat da edemiyorlar! İşte bunun için ne pahasına olursa olsun, koalisyona ortak olunmalıydı. MHP’nin AKP’den farkı yok, zihniyet aynı. Baksanıza Bahçeli’ye “Ülkümüz, Türk İslam ülküsüdür” deyip durdu. 3. Milliyetçi Cephe’ye hazırsanız buyrun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder