Hakan Çelik Türkiye'nin geleceği kodlama eğitiminde
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin geleceği kodlama eğitiminde

Haberin Devamı

Geçen hafta Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci’yle Londra’daydım. Vodafone yılda bir-iki kez Londra’da teknoloji lansmanı yapıyor. Küresel yarışta olmanın gereği sürekli atılım içinde bulunmak. Bu kez de yeni hedefler açıkladılar. Vodafone kadınlar, çocuklar, gençler ve özellikle engellilerin hayatına dokunmak için devasa projeler üretiyor.

Şirketin 25 yılda bu alanlar için ayırdığı kaynağın tutarı 1 milyar doları buluyor. 2020’ye kadar geçerli olacak yeni dönüşüm hareketine “Connecting for Good” adını vermişler. Ana hedeflerden biri mobil iletişim teknolojilerinin yardımıyla sosyal sorumluluk alanında fark yaratabilmek. Önümüzdeki 4 yıl içinde toplam 1 milyar insanın hayatına dokunulması amaçlanıyor. Vodafone Vakfı Türkiye’de 9 yıllık sürede 27 milyon TL sosyal yatırım gerçekleştirmiş.

Vodafone Vakfı Danışma Kurulu’nda Hüsnü Özyeğin, Bülent Eczacıbaşı, Ali Sabancı, Leyla Alaton, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Yavuz Canevi gibi saygın isimler var. Merkezi İstanbul ve Kaş’ta bulunan “Düşler Akademisi” bu çalışmaların en önemlilerinden. Burada çeşitli nedenlerle dezavantajlı duruma düşmüş gençlerin sanat ve etkinlikler yoluyla hayata tutunmalarına katkı sağlanıyor. “Teknolojide Kadın Hareketi” de benim çok önemsediğim başka bir önemli çalışma.

McKinsey kadın potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilmesi durumunda 2025’e kadar dünya ekonomisinde 28 trilyon dolarlık kaynak yaratılacağını hesaplıyor. Hasan Süel, Londra’da yeni ve çok iddialı başka bir projeyi ilk kez açıkladı. Vodafone 7-13 yaş grubundaki çocuklara kodlama eğitimi vererek dijital kalkınma seferberliği başlatıyor.

Bu sayede sadece teknoloji tüketen değil aynı zamanda üreten bir nesil yetiştirilecek. Çocuklara teknoloji dilini öğreterek problem çözme becerilerini geliştiren kodlama yakın gelecekte Türkiye’de en çok konuşacağımız konulardan biri olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder