Gündem Türkiye'de 9 ilde büyük operasyon

Türkiye'de 9 ilde büyük operasyon

Paylaş
Türkiye'de 9 ilde büyük operasyon

"Özel hayatın gizliliğini ihlal" soruşturması kapsamında 9 ilde 49 adreste arama yapılıyor. Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı

Şantaj ve askeri casusluk" soruşturmasında 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Poyrazköy davası sanığı Tuğamiral Şafak Y., bir amiral ve 5 kurmay albayın zorla getirilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında 9 ilde 49 adreste arama yapıldığı belirtildi. Savcı Fikret Seçen’in yürüttüğü soruşturmada 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltına alınanlar arasında evinde çok sayıda gizli belge ele geçirildiği belirtilen emekli Albay İbrahim S. de bulunuyor. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan kararla 9 ilde aralarında askeri birliklerinde bulunduğu 49 adreste arama yapılıyor.

Soruşturma kapsamında Kocaeli'de 14'ü asker, 4'ü Tübitak'ta kriptoloji uzmanı 22 kişinin gözaltına alındı. Soruşturmada Poyrazköy davası sanığı Tuğamiral Şafak Y. ile bir amiral ve 5 kurmay albayın hakkında ise zorla getirilmesine karar verildi.

ANKARA'DA 6 GÖZALTI

Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında askerlerin, Savunma Sanayi Müsteşarlığında çalışan bir üst düzey görevli ile bir TÜBİTAK çalışanın da bulunduğu 15 kişiye ait ev ve iş yerlerinde arama yaptı. Soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınanların 3'ünün asker, 3'ünün sivil olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

DENİZ ÜS KOMUTANLIĞI'NDA ARAMA

Operasyonun İzmir ayağında, Foça'daki Deniz Üs Komutanlığı'nda arama yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla sabah erken saatlerde üsse giden İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Deniz Albay M.K.E.'nin lojmandaki dairesinde ve odasında arama yaptı.

Emniyet yetkilileri, aramalardan herhangi bir sonuç çıkmadığını, kendilerine gözaltı işlemiyle ilgili bir talimat şu ana kadar gelmediği için gözaltı işlemi yapılmadığını bildirdi. Bu arada, operasyonda mağdur durumda İzmir'de çoğunluğu asker çok sayıda kişi bulunduğu, onların da ifadelerine başvurulacağı dile getirildi.

ANTALYA'DA DA BİR KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen özel hayatın ihlaline ilişkin soruşturma kapsamında Antalya'da da bir kişi gözaltına alındı. Antalya'da da bir kişinin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı ve İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

KOCAELİ'NDE 30 ADRESE OPERASYON

İSTANBUL’da ‘özel hayatın gizliliğini’ ihlal ile ilgili başlatılan soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi'nden gelen ekipler, Kocaeli'de 14 asker, 4'ü TÜBİTAK'ta kriptoloji uzmanı 22 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ekipler, Gölcük İlçesi'nde Donanma Komutanlığı sınırları içindeki içinde askerlere ait bazı lojmanlarda da arama yaparken, gözaltına alınan askerler arasında yüksek rütbeli subayların da olduğu, Gebze’de gözaltına alanan 4 kişinin ise TÜBİTAK'ta görevli 4 kriptoloji uzmanı olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi'nden gelen ekipler, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden çevik kuvvet ve sivil polis desteği alarak daha önceden belirlenen Gölcük ile Gebze İlçesi'ndeki 30 kadar adreste arama yaptı. Polisler yapılan görüşmeler ve alınan izinlerin ardından ardından Kocaeli'nin Gölcük İlçesi’nde ilçe merkezi ile Donanma Komutanlığı sınırları içindeki askeri lojmanlardaki bazı adreslerde de arama yaptı. Polis, Gebze İlçesi'nde de TÜBİTAK'ta görevli 4 uzmanın evinde arama yaptı.

Haberin Devamı

MAYIN FİLO KOMUTANLIĞI'NDA ARAMA

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Balıkesir'in Erdek ilçesindeki Erdek Mayın Filo Komutanlığında görevli açık kimliği verilmeyen bir yarbayın evinde ve karargahtaki odasında yapılan aramada bu kişiye ait bilgisayar ve bazı evraklara el konuldu. Aramanın sona erdiği, bilgisayar ve evrakların incelenmek üzere İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

KRİPTOLOJİ UZMANLARI

Aralarında askerlerin de bulunduğu, 4'ü TÜBİTAK'ta kriptoloji uzmanı olduğu belirtilen 22 şüpheli gözaltına alındı. Polis, askeri yetkililerden aldığı izin doğrultusunda öğle saatlerinde gözaltına alınan subayların Donanma Komutanlığı'ndaki görev yaptıkları odalarında da arama başlattı.

Gölcük'te geçen Ağustos ayında da bir operasyon yapılırken, Gölcük’teki Askeri Deniz Hastanesi'nde görevli 1 jinekolog doktorun ilçe merkezindeki muayenehanesinde arama yapmıştı. İstanbul'dan gönderilen bazı kadınlara kürtaj yaptığı öne sürülen doktorun tüm kayıtlarına da el konulmuştu. Bu iki operasyonun da birbiriyle bağlantılı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

23 KİŞİ TUTUKLANDI

Asker ve bürokratlara şantaj amaçlı soruşturmada çok sayıda asker ve askeri öğrencinin Merkez Komutanlığı’nda talimatla ifadeleri alınmıştı. Şu ana kadar 23 kişi tutuklandığı soruşturma kapsamında emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Tümamiral Mücait Şişlioğlu, Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz ile Tuğamiral Sinan Ertuğrul’un ‘mağdur’ sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

FUHUŞ İDDİALARINA GÖREVSİZLİK VERİLMİŞTİ

"Fuhuş" iddialarıyla başlatılan soruşturma devletin güvenliğine ilişkin gizli belgelerin ortaya çıkmasının ardından boyut değiştirmiş ve ‘fuhuş’ bölümü dosyadan ayrılarak görevsizlik verilmişti.

Soruşturma kapsamında TÜBİTAK ve Genelkurmay Başkanlığı bazı şüphelilerin evinde ele geçirilen belgelerin ‘Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler’ olduğuna dair rapor göndermişti.