Gündem Türkiye'de bomba yüklü araç alarmı!

Türkiye'de bomba yüklü araç alarmı!

Paylaş
Türkiye'de bomba yüklü araç alarmı!

Türkiye'de, DHKP-C terör örgütünün bomba yüklü 7 araçla eylem yapacağı istihbaratı güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Özellikle büyükşehirler ve kritik kentlerde bombalı saldırılar ile eylem yapılabileceği bilgisi üzerine 'ivedi' kaydıyla tüm illerdeki güvenlik güçleri uyarıldı

İstihbarat birimleri, terör örgütü DHKP- C'nin öldürülen militanlarının intikamının alınması amacıyla büyükşehirler ile Suriye sınırındaki kentlerde bomba yüklü araçlarla eylem yapacağı bilgisine ulaştı.

Haberin Devamı

Örgütün özellikle Emniyet Müdürlükleri'ni hedef alacağı saldırılar planladığı istihbaratı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı tüm kentleri 'gizli' ve 'ivedi' koduyla gönderdiği yazıyla uyardı.

7 BOMBA YÜKLÜ ARAÇ

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'de kamp arayışı içerisinde olduğu ileri sürülen DHKP- C'nin 'intikam' amacıyla ses getirecek kanlı bombalı eylemler yapmayı planladığı belirtilen uyarıda, güvenlik güçlerinin önlemlerini en üst düzeye çıkarması istendi. Örgütün, Suriye veya Yunanistan'dan temin edilecek bombaların yüklendiği 7 araç ile büyükşehir ve sınır kentlerinde eylem yapabileceği kaydedilen uyarı mesajında şu ifadelere yer verildi:

"DHKP-C terör örgütünün daha önceki eylemlerde öldürülen ve yaralı ele geçirilen militanların intikamını almak için eylem hazırlığı içerisinde olduğu belirlenmiştir. Bu kapsamda bomba yüklü 7 araç ile eylem yapılabileceği bilgisine ulaşılmıştır. Olası saldırıda kullanılabilecek araçlardan 2'si beyaz renkli otomobil, 1'i ise mor renkli panelvan olduğu tespit edilmiş, diğer 4'ünün marka ve modeli belirlenememiştir. Olası saldırı ihtimaline karşı tüm birimlerin dikkatli olması ve gerekli hassasiyetin gösterilerek önlemlerin artırılarak gerekmektedir."

İstihbarat birimlerince hazırlanan raporlar doğrultusunda tüm kentlere gönderilen uyarı yazısında. terör örgütünün öncelikli hedefinin polis olduğu vurgulandı. Kritik noktalarda önlemlerin artırılması, polislerin görevli olduğu birimlerde çelik yelekli nöbetçi sayısının artırılması gerektiğine işaret edilen raporda, ayrıca güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgelerde sivil araç parkına izin verilmemesi gerektiği kaydedildi.

TELSİZLERDEN UYARI YAPILDI

Bomba yüklü araçla olası saldırı ihtimaline ilişkin bilginin ardından emniyet birimlerinin haber merkezlerinden tüm polis memurlarına uyarılar telsiz anonsu ile bildirildi. Bomba yüklü 7 araçtan 3'ünün marka ve modelinin de anlatıldığı uyarı anonsunda dikkatli ve duyarlı olunması istenip, öncelikle kendi can güvenliklerini sağlamaları uyarısında bulunuldu.

EYLEMİ HASTA MİLİTANLAR YAPACAK

İstihbarat birimlerince hazırlanan raporda DHKP- C'nin hedeflediği bombalı saldırıların hastalıklarının son evresine gelmiş olan örgüt militanları tarafından yapılabileceği de vurgulandı. Bu bilgiye dikkat çekilen raporda, örgütün olası eylemleri bu yıl içerisinde kanser hastalığı nedeniyle tahliye edilen K.A. ile benzer durumdaki militanlara yaptırmayı planladığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

DHA

Haberin Devamı