Türkiye'de dönerin en iyi 10 adresi

Türkiye'de dönerin en iyi 10 adresi

29 Haziran 2016, Çarşamba 18:24
A A

1- BAYRAMOĞLU DöNER /İSTANBUL Kavacık'ta 30 yıldır öncülüğünü sürdüren Bayramoğlu Döner'inin özelliği odun ateşinde pişirilmesi ve dana ve koyun etinin karışımından yapılıyor olması. Porsiyonu 21 TL. (Telefon: 0216 413 00 45)

2- KARADENİZ PİDE VE DöNER /İSTANBUL Burası 1923'ten beri Beşiktaş semtinin en meşhur dönercisi. Kapısında her zaman kuyruk var. Mekanın sahibi Asım Usta. Dönerin lezzeti koyun ve dana karşımında saklı. Saat 16.00'da döner bitmiş oluyor. Tombik pide döner fiyatı 12 TL (Telefon: 0212 261 76 93)

3-DöNERCİ ORHAN /İZMİR Makedonya'dan İzmir'e göç eden Rahmanoğlu ailesi tarafından kurulmuş. 1975'ten beri İzmirlilerin uğrak yeri. Menüde sade, yarım ekmek, dürüm, pilav üstü ve İskender seçenekleri bulunuyor. 11 şubesi var. Porsiyonu 19 TL. (Telefon: 0232 422 58 88)

4- KEBAPçI HüSEYİN /BURSA Hüseyin Usta 35 yıldır değişmeyen lezzetiyle Bursa'nın en sevilenlerinden. Müdavimleri arasında ünlüler de var. Gerçek döner kebap yemek isteyenlerin adresi burası. Porsiyonu 23 TL. (Telefon: 0224 220 12 29)

5-TATAR SALiM /İSTANBUL Burası İstanbul'un en yeni dönercilerinden. Kısa zamanda dönerinin lezzeti ile üne kavuştu. Dinlendirilmiş ve terbiye edilmiş dönerin yarısı kuzu, yarısı dana etinden yapılıyor. Meşe odun ateşinde pişiyor. Manda sütünden ayranı ve narlı reyhanlı salatası da çok lezzetli. Porsiyonu 21 TL. (Telefon: 0216 408 26 26)

6- CİCİ PİKNİK /ANKARA Kızılay'ın yıllardır en sevilen dönercisi. Her zaman kalabalık ve önünde kuyruk oluyor. Aslında mekan çok küçük ve masa yok. Et döneri kömür ateşinde pişiyor. Kendi yapımı ayranları çok lezzetli. Ekmek arası ve dürüm seçenekleri var. Fiyatı 15 TL. (Telefon: 0312 418 15 01)

7- TARİHİ İNEBOLU DöNERCİSİ /KASTAMONU 1858'den beri hizmet veriyor. Meşhur Kastamonu pilav üstü dönerin en beğenilen adresi. Yörede yetişen hayvanların etinden hazırlanıyor ve meşe odunuyla pişiriliyor. Porsiyonu 16 TL. (Telefon: 0366 811 64 64)

8- DöNERCİ ALİ USTA /İSTANBUL Malatyalı Ali Usta yıllarca seyyar arabasında döner sattıktan sonra ilk restoranını Maltepe'de açmış. Döneri Bandırma'dan gelen dana eti ve kuzu döşü karışımından yapılıyor. Susurluk ayranları çok seviliyor. Şirinevler, Ataşehir ve ümraniye'de de şubeleri var. Sade dönerin porsiyonu 20.50 TL. (Telefon: 0216 444 12 54)

9-LEZZET LOKANTASI /SAMSUN 1925'den bu yana Saathane Meydanı'nda bulunan mekan çok ünlü. 90 yıldır kuşaktan kuşağa aynı kalitedeki lezzet devam ediyor. Etler baharatlarla terbiye edildikten sonra odun ateşinde pişiriliyor. Genelde 15.00 gibi döner servisi bitiyor. Porsiyonu 15 TL. (Telefon: 0362 435 84 84)

10-HUZUR PiDE VE KEBAP /RİZE 1966'dan beri aynı yerinde hizmet veriyor. Sadece dana etinden hazırlanan döner odun ateşinde pişiriliyor. üstü kadayıf ve fındıklı turbo sütlacı da çok meşhur. Dönerin porsiyonu 12 TL. (Telefon: 0464 217 15 11)