Sağlık Türkiye'de her 3 çocuktan 1'i görme sorunu yaşıyor

Türkiye'de her 3 çocuktan 1'i görme sorunu yaşıyor

Paylaş
Türkiye'de her 3 çocuktan 1'i görme sorunu yaşıyor

Göz Doktoru Ali Tarık Sakoğlu, Türkiye'de her üç çocuktan birinde uzağı veya yakını görme sorunu olduğunu belirterek "Tedavisi yapılmamış veya geç kalınmış göz bozuklukları, ilerleyen yıllarda tedavisi son derece güç, farklı problemlere yol açar" dedi

Dünya Göz Samsun Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ali Tarık Sakoğlu, geleceklerinin aydınlık olması için çocukların göz muayenesinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’de her üç çocuktan birinde uzağı veya yakını görme sorununa rastlandığını dile getiren Opr. Dr. Sakoğlu, tedavisi yapılmamış veya geç kalınmış göz bozukluklarının ilerleyen yıllarda tedavisi son derece güç, farklı problemlere yol açtığının altını çizdi.

Başhekim Opr. Dr. Sakoğlu "Ailelere okul yaşına gelen çocuklarını muhakkak düzenli olarak doktora götürmelerini öneriyoruz. Bu sayede bir veya her iki gözde görme azlığı problemi, buna neden olan hastalıklar ve şaşılık erkenden tespit edilir. 0-16 yaş grubundaki çocukların gözlerini korumak için mümkünse doğumdan hemen sonra yoksa 6-12 aylıkken, okula başlamadan önce ve okul süresince düzenli göz muayenesi yapılması gereklidir" dedi.

Opr. Dr. Ali Tarık Sakoğlu, yeni doğan tüm bebeklerin ilk bir ay içinde göz muayenesinin yapılmasının birçok göz hastalığı, göz tansiyonu, göz tembelliği, gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve şaşılık gibi zamanında tanısının konması ve başarılı tedavi olanağını sağlaması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Murat SANDIKÇI/SAMSUN, (DHA)