Gündem Türkiye'de ilk yüz nakli yapılacak

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılacak

Paylaş
Türkiye'de ilk yüz nakli yapılacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, kol, yüz ve doku naklinin önünü açan yönergeyi onaylaması, Türkiye'de ilk yüz nakli yapılacak 49 yaşındaki Sezgin Ergen'i sevindirdi

Ailesi İle birlikte yaşadığı Almanya’dan 1982 yılında memleketi Zonguldak’a dönen Sezgin Ergen, 20 yaşındayken görücü usulüyle 25 yaşındaki Yavuz Aydoğan ile evlendi. 3 çocukları olan çiftin evlilikleri, 6 yıl sonra bozuldu.

Çatalağzı Termik Santrali’nde şoför olarak çalışan Yavuz Aydoğan, iddiaya göre makyaj yapmasını, pantolon giymesini istemeyen eşini bu nedenle dövmeye başladı.

BUGÜNE DEK 56 OPERASYON GEÇİRDİ

Eşinin baskısı nedeniyle bunalıma giren Sezgin Ergen, 1993 yılı Mart ayında eşi işe gittikten sonra odasına çekilip çenesine dayadığı av tüfeği ile intihara kalkıştı.

Tetiğe bastığı anda yana kayan tüfekten çıkan saçmalarla yüzü parçalanan Ergen hastaneye kaldırıldı. 4 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşama dönen Ergen, estetik müdahalelerle birlikte 56 operasyon geçirdi.

MÜJDELİ HABERİ DOKTORU VERDİ

Ölmek isterken maskeye mahkum olan, aynalara bakamaz duruma gelen Sezgin Ergen’in yüzü, 1 yıl önce Akdeniz Üniversitesi’ndeki doktorundan gelen telefonla gülmeye başladı.

TÜRKİYE'DE YÜZ VE KOL NAKLİNİN ÖNÜ AÇILDI

Doç. Dr. Ömer Özkan’ın, tıpın ilerlediğini ve kendisine yüz nakli yapabileceklerini söylemesiyle umutları yeşeren Sezgin Ergen’in sevinci, bugün aynı doktorundan gelen telefonla bir kat daha arttı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, kol, yüz ve doku naklinin önünü açan ’Kompozit Doku Nakli Yönergesi’ ni onayladığını ve nakil faturasını devletin ödeyeceğini Ergen’e haber veren Doç.Dr. Ömer Özkan, hastasından telefonunu açık tutmasını, her an nakil için Antalya’ya çağırabileceğini söyledi.

"HAVALARA UÇACAĞIM SANKİ"

Doktorundan gelecek telefonu bekleyeceğini belirten Ergen, "18 yıldır taktığım maskeden kurtulacağım günü iple çekiyorum. Düzeldikten sonra Allah’ın izniyle arkadaşlarımla güzel bir yerde eğlenmek, kahve içmek, düğünlerde oynamak istiyorum.

Maske taktığım zaman herkes benden sıkılıyor gibi zannediyorum. Kendimi çirkin hissediyorum" dedi. Sık rüyalar gördüğünü alatan Ergen, "Saçlarım sapsarı, aynanın karşısında onları tarıyorum. Makyaj yapmışım, ’ay güzel olmuşum’ diyorum. Rüyalarımda olduğu gibi maskeden kurtulmak istiyorum" diye konuştu.

"ALLAH, YÜZÜMÜ GÜLDÜRDÜ"

Ameliyattan korkmadığını belirten Ergen, Allah’ın kendisine ikinci bir şans verdiğini düşündüğünü söyledi. 56 operasyon geçirdiğini hatırlatan Ergen, şöyle devam etti: "Türkiye’de ilk olmak çok güzel bir duygu. Ben kendimi çok şanslı görüyorum.

Genelde şanslı değilim ama Allah benim yüzümü güldürdü, bu şansı bana verdi. Ben de bu şansı geri tepmeyeceğim, sonuna kadar gideceğim. 18 yıl maskeyle dolaşmanın ne demek olduğunu siz anlayamazsınız, onu ben bilirim. Yüz nakli olduktan sonra çocuklarımı görmek istiyorum.

Onlar benim çocuklarım. Anne yüreği ne demek herkes anlayamaz. Yüzüm düzeldikten sonra onlar beni görmek isterlerse onlara kucak açarım. Bana kötü davransalar da onlar benim çocuklarım."

Gürkay GÜNDOĞAN/DHA